Полицаят, прострелял младежа в София, лично го е закарал до болницата

0
От СДВР дадоха подробности за случая
От СДВР дадоха подробности за случая

От СДВР дадоха подробности за случая

Полицаят, прострелял заподозрян 18-годишен за обир в София, лично го е закарал с патрулния автомобил до болница. Това съобщи на брифинг директорът на СДВР Любомир Николов. Той и заместник градският прокурор на София дадоха подробности около случая.

В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто РУ в столицата две момичета са подали сигнал за грабеж на телефон 112 Грабежът бил извършен от трима непознати, видимо около 18-годишни, облечени със суичъри и маски на лицето, предаде БНТ.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпва сигнал от охрана на търговски обект на бул. "Черни връх", че три лица прескачат ограда и се оттеглят към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда издирва лицата и установява, че това са тримата от сигнала за грабеж. Заподозрените влизат в автобус 120, който спира заради подадения полицейски сигнал, тримата заподозрени се опитват да избягат.

Искам да заявя, че полицейският служител, произвел изстрела е безупречен със 7 години стаж в системата, на 3 години, много кратно награждаван, включително от министри, посочи Николов. Относно задържаните за грабежа заяви, че са стари познайници на полицията и е установено на множество грабежи в района, в който е станала престрелката.

Бившият ректор на Академията на МВР проф. Любомир Тимчев обясни, че законът позволява на полицаите да стрелят по заподозрени след неподчинение или оказване на съпротива. При така действащата норма няма никакво значение дали младежът е бил въоръжен или не, а дали извършва или е извършил престъпление и дали оказва съпротива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Библейски до 5
    Няма такава дума "полицайка". Няма думи като кметица, съдийка, депутатка, лекарка и т.н. От тъпия феминизъм ще изобретим и дума като "човечка".
  • 1
    7
    лебеди
    какъвто и да е, полицаят няма право да стреля без заплаха и то особено в гръб! най- простия народ и слаба държава сме в европа и хората ни се смеят с гъза си заради ей такива малоумници като вас
  • 14
    6
    Иван
    Убили един боклук!Правилно,само така!Те са за избиване!Като в Израел,не се ли подчиниш,стреля се и убива...правилна е постъпката!!!!
  • -15
    5
    Въпрос
    Ако полицаят е жена, защо не се пише " полицайката"?
  • 23
    4
    Балканеца
    2, ако моят син напада хора за 20 лв, бих се отрекъл от него на момента. А щом на 18 години този е извършил поне 2 престъпления за една нощ, прави си сметката какво бъдеще го е чакало.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари