Полицаите в Павликени са задигнали 1 тон гориво

0
Шефът на пожарната също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки
Шефът на пожарната също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки Снимка: Кадър Нова телевизия

 

По първоначални изчисления откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските автомобили в Павликени е около 1 тон за наблюдавания период от 10 месеца, пише Труд.

При обиските в имотите на четиримата уличени в посегателство служители са открити и иззети туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е точен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са действали по двама, а друг път -по повече служители.

На бензиностанцията за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки – със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н. Това са записали камерите на Господари на ефира.

Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското управление.

Случаят е изключително сканадален, тъй като от години в МВР се оплакват от недостиг на гориво за превенция на битовата престъпност, особено по селата. Община Павликени пък е известна като район с ширеща се дървена мафия и множество телефонни измамници, които вилнеят безнаказано, а докато това се случва полицаите са заети с нерегламентирано зареждане на гориво.

Междувременно началникът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев също е разпоредил цялостна вътрешна проверка в павликенската пожарна. Оказа се, че шефът на местните огнеборци Валентин Джамбазов също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари