Полицаите станаха по-нагли от политиците

1
Полицаи са се скрили в нива и засичат с радар скоростта на преминаващите автомобили
Полицаи са се скрили в нива и засичат с радар скоростта на преминаващите автомобили Видео: Юлиян Тодоров

Снимаха двама полицаи от Исперих са се скрили в нива и засичат с радар скоростта на преминаващите автомобили, без за използването на уреда им да има поставен пътен знак.

Автор на клипа е Юлиян Тодоров от Разград, а клипът предизвика широк отзвук и вълна от споделяния и коментари в социалната мрежа.

Няма яснота дали са взети мерки от шефовете на служителите на реда, които са нарушили реда, за чието спазване трябва да следят.

Клипът е заснет между селата Малко Йонково и Лудогорци. Продължава 16 минути, през което време Юлиян Тодоров върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храсти в нива полицейска кола в търсене на пътния знак, обозначаващ използването на радар. По закон преносим знак трябва да има на 150 м от апаратурата, от видеото обаче виждаме, че знак няма.

В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с „честитка“ ще разберат, че са били заснети в това нарушение.

„Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме“, аргументира се в началото на клипа Юлиян Тодоров.

Клипът е споделен от потребители на Facebook предимно с коментари от типа: „Наглостта и своеволията нямат граници в държавата ни!“ и „Ех, тези наши полицаи по-нагли станаха от политиците“.

Тодоров е заснел и разговора си с полицаите, когато стига до тях. Униформените му искат документите за проверка и твърдят, че той няма право да ги снима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари