МВР получи ново оборудване

0

МВР представи ново техническо оборудване за служителите на полицейските структури на министерството, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По време на представянето на новата техника бе презентиран електропреносен „Тейзър“ модел Х26. Той разполага с 50 000 волта електрически ток, който действа на централната нервна система на организма на човека. Използва се предимно за обезвреждане на особено опасни престъпници. 

Другият уред, който беше представен, бе робот, който служи за обезвреждане от разстояние на взривно устройство.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обясни, че голяма част от оборудването е закупено по Фонд „Вътрешна сигурност“.

Там продължаваме да усвояваме средства, които са предоставени по европейско фондове, за да можем да продължим с оборудването. Предстои да се оборудват и колегите от патрулно-постовата служба с нови автомобили. Но това е в процес, така че след няколко дни най-вероятно ще имаме възможността да разпределим допълнително автомобили. С това ще засилим присъствието на полицейските служители в малките населени места и по улиците, така и по-бързата реакция при сигнали“, заяви Маринов.

„Искам да пожелая на полицаите да не ползват често това оборудване. Но когато го ползвате, да сте сигурни в своите действия и да знаете, че сте защитени в голяма степен“, каза още вътрешният министър.

На представянето на новата техника присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Искам да поздравя министъра и ръководството на МВР за това, че се грижи за своите хора, изпълняващи много рисковани функции при противодействие на тероризъм и на тежки криминални престъпници, от друга страната - за здравето и ефективното неутрализиране на тези, които задържаме. Защото и те имат права и техният живот и здраве също трябва да бъдат максимално съхранени по време на дадения арест“, заяви премиерът.

 

„Сега с микробусите, с всичката налична техника - най-доброто, което имаме в момента. Имаме случаи в миналото на загинали командоси, офицери и сержанти и с всичко, което се прави днес, целим да запазим живота и здравето и на едните и на другите“, коментира Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари