Полицаите от Сливо поле, задържани за подкуп, обжалват присъдите си

2
Най-тежко наказание е получил Борислав Г. Б., който е бил командир на отделение в група „Охранителна полиция“ в РУ - Сливо поле и 13 пъти е взел подкуп
Най-тежко наказание е получил Борислав Г. Б., който е бил командир на отделение в група „Охранителна полиция“ в РУ - Сливо поле и 13 пъти е взел подкуп Снимка: Окръжна прокуратура - Русе

Най-тежко наказание е получил Борислав Г. Б., който е бил командир на отделение в група „Охранителна полиция“ в РУ - Сливо поле и 13 пъти е взел подкуп

Полицаите от Сливо поле, задържани за подкуп, обжалват присъдите си пред Великотърновския апелативен съд. Единият от тях получи ефективна присъда от 4 години, а другите двама – условни присъди от по 3 години. Делото във Велико Търново започва днес, съобщава Русе Медиа.

Най-тежко наказание от русенските магистрати е получил Борислав Г. Б., който е признат за виновен, че от 25.08.2020 г. до 06.01.2021 г., в град Сливо поле, област Русе, в землището на село Бабово и в землището на град Сливо поле, 13 пъти е взел подкуп. Той е бил командир на отделение в група „Охранителна полиция“ в РУ - Сливо поле, като шест пъти заедно с Емил С. М. (на длъжност „младши автоконтрольор“) и седем пъти с Назиф Р. А. (на длъжност „старши полицай“) е взимал подкупи между 20 и 100 лева и различни вещи – общо 350 лева, 60 евро, парфюми и козметични продукти и 2 хляба.

Освен 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим, той трябва да заплати 6000 лева глоба в полза на държавата и е лишен и от право да упражнява полицейска професия за срок от 5 години.

Емил С. М. е признат за виновен, че заедно с Борислав Г.Б. е поискал и приел дар, за да не извърши действия по служба, произтичащи от задълженията му. Става въпрос за парични суми между 20 и 100 лева, в общ размер на 200 лева.

Назиф Р. А. за същото е получил парични суми между 20 и 100 лева, в общ размер на 170 лева и различни вещи.

За тях двамата присъдите са по 3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и са лишени от право да упражняват полицейска професия за срок от 3 години. Емил С.М. трябва да плати и 4000 лв. глоба, а Назиф Р.А. – 3000 лв. глоба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Bliznaka
    Тези , които са сложени за да съблюдават за редът и се изкушат да станат корумпирани трябва да бъдат съдени мъжката! Това ще има и възпиращ ефект за в бъдеще. Беше пропищял региона от тях!
  • 18
    1
    Дгд
    Па и нагли на всичкото отгоре
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари