Полицаите настояват за ясни правила за работа в извънредно положение

1
Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов
Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов Снимка: БГНЕС

Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов, за да обсъдят притесненията на полицаите от липсата на точно разписани правила за работата в условията на извънредно положение и увеличените задължения на органите на реда.

Това заяви във Велико Търново председателят на синдиката на служителите на МВР Иван Павлов.

Синдикатът на служителите в МВР изпрати писмо до министър Младен Маринов, в което се настоява за ясен алгоритъм на работа, който да е съобразен и с това, че полицаите също са застрашени от заразата с COVID-19.

„Ние сме на първа линия в срещата с гражданите“, посочи за БНР синдикалният лидер Иван Павлов и поясни за какво настояват полицаите:

„Няколко точни и ясни правила, които да се спазват и да бъдат задължителни за спазване от служителите, тъй като в момента личните предпазни средства по-скоро са препоръчителни, но е свързано и с липсата на необходимите в пълен обем предпазни средства“.

Синдикатът на служителите в МВР настоява и за по-добра организация на работата на създадените контролно-пропускателни пунктове на областните градове и работата с гражданите, поставени под карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари