Полицаите излизат на национален протест

0
Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа, каза Илия Кузманов
Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа, каза Илия Кузманов Видео: NOVA

Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа, каза Илия Кузманов

„Финансовият министър Асен Василев имаше възможност преди около година да извади МВР от ситуацията да се поставят условия за реформа. Тогава той бе вицепремиер. Тогава имаше едно прословуто приложение №10, което не бе изпълнено. После с математически модел, който обяви реформа на 98% в МВР. Резултатът бяха шестима загинали наши колеги по време на изпълнение на служебните си задължения. Ако това са условията, при които бихме получили увеличения на заплатите, бих попитал – следва ли някой въобще да получава заплата”. Това заяви Илия Кузманов председател на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи в предаването „Твоят ден” по NOVA.

„Още утре излизаме на национален протест. Ще върнем жеста на министър Василев и ще се съберем пред Министерство на финансите”, обясни председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той поясни, че след шествие ще отидат на протест пред парламента.

По думите му в последните 14 г. не се е случвало служителите на МВР да срещат подкрепа при преговори от ръководството. „Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа”, допълни Кузманов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Спокоен
    Само не разбрах, нещо с топуз ли са ги вързали на работа в МВР? Молбичка за напускане и готово. И почвайте да работите на частния пазар за по 10 000 лева месечно. Къде е драмата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари