Полицайка с напълно разпарчетосана ценностна система

1
Тази трагедия е най-ярка картина на целия ни морален и социален разпад
Тази трагедия е най-ярка картина на целия ни морален и социален разпад Снимка: Фейсбук

Разгледах профила на момичето, на полицайката. Тя е живото момиче, което е на страната на закона.

Сигурно в 90% от постовете си тя пише за истинската любов и за онова безвъзвратно изгубено и отишло си време на автентични чувства, в които една жена обича един мъж не заради парите и колите му, а заради голямото му сърце и романтичната му душа.

Повечето от постовете звучат като пасажи от дневник на тийнейджърка, който е оставен незаключен. За да могат всички да видят, че тя търси любовта, и че тази любов никаква я няма, но и да видят татуировките, краката, сексапила и униформата.

Това момиче е едно слабо момиче с напълно разпарчетосана ценностна система. Сигурно заради това е избрала да стане полицайка, за да получи сила, или пък за да намери силата. Или не е знаела език, за да започне в кол-център. Или просто не е имала избор в този живот и тази униформа ѝ се е видяла като наметало на супергерой.

Супергерой и човек на страната на закона е и Георги Семерджиев - той е важен свидетел по още по-важно дело за наркотрафик. Също така той е безсмъртен, както видяхме и след катастрофата. Вярващ е, има кръст на бузата. При неговото задържане видяхме и снимки от спалнята му, претъпкана с икони.

Георги разбира вярата така, както Симона разбира любовта - в крайност, в ексцес, в невъзможност. Когато по всичко си личи, че в живота и на двамата са отсъствали елементарни морални ориентири, Бог спира да бъде любов. Бог се превръща в най-обикновен закрилник на карането с 200, Бог се превръща в униформа, под която да прикриеш личностния си разпад.

Законът в България не закриля слабите. Законът в България обича слабите, а най-много обича да се възползва от тях. Законът в България може да работи така, че да ти се размине 50 пъти. Защото има такива закони, защото има Бог и защото имаш кръст на бузата.

Тази трагедия е най-ярка картина на целия ни морален и социален разпад. На обърканите ценности, не на татуирането, а на погубването на вярата, не на търсенето на любовта, а на пълното ни недоверие един към друг.

Той е Бог, тя е Любов. Заедно обаче не правят "Бог е любов". Заедно правят смърт.

Която законите, прокуратурата и МВР, заедно по-благосклонни и от Бог, допуснаха.

Ние трябва да си спомним, че редът е най-стабилната основа за завръщане на нормата и морала. Защото е ужасно изморително и лишено от смисъл всеки път да се питаме "Как стигнахме дотук?".

С търпение и примирение стигнахме.

Мартин Димитров/ Фейсбук

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    Ама не тя е проблемът! Обществото ни се препълни с такива като нея. Това е ясно, нали? На нейното място може та сложат и магаре. Кой е виновен за подобни явления в редиците на полицията? Цялото й излъчване и поведение говорят само за едно - какво търси там? Как изобщо може да стои там! Да е фризьорка, татуистка /ако има такава работа/, секретарка, цветарка, моделиерка и пр. Но полицай! Гротескна смешка е това! Но понеже сега заема някакви отбранителни позиции, бих добавил - тя именно затова е станала полицай, за да работи с бандитите.
  • 18
    2
    сащ
    Вижте как изглежда майката на полицайката. Майката е цялата в татуировки, с пробит нос, сложена е тел там. Кой знае на кои други места е пробита и колко още тел има по нея. Нагледно видях, че е човешки отпадък. Каквато е майката - такава е станала и дъщеря и... аморални човешки отпадъци!
  • 19
    1
    МВР - кадровите грешки.
    Марти, нещата около т.нар. "Полицайката" са така: мама и тате на това моме са я уредили в МВР - намерили са "наш човек".. В никакъв случай момето не е попаднало в системата по някаква случайност и от любов към полицията - за да носи униформа, палка, белезници и пистолета. Дори и така да е - най-малкото трябват минимум 5 години в системата, за да вземеш да вдяваш за какво иде реч. До тогава дори не разбираш къде си попаднал, а се радваш единствено всеки месец, когато си получаваш полицейската заплата. Момето пикае на лопуш, предвид крехката му възраст - представата му за нещата от живота са още съвсем детински. За каква ценностна система може да се говори? Много такива като нея служат в МВР - млади, зелени и татуирани, че и неграмотници. За съжаление ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари