Полицай, спрял Семерджиев за проверка: Предлагаше ми 10 000 евро подкуп

1
Месец преди фаталната катастрофа дал положителна проба за наркотици, но се измъкнал лесно от униформените
Месец преди фаталната катастрофа дал положителна проба за наркотици, но се измъкнал лесно от униформените Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Месец преди фаталната катастрофа дал положителна проба за наркотици, но се измъкнал лесно от униформените

Георги Семерджиев имал чести срещи с полицаи по пътищата, но все успявал да се измъкне. Това стана ясно по време на днешното заседание на делото срещу него.

Около 22:30 часа на 10 юни миналата година, месец преди катастрофата на бул. "Черни връх", при която бяха убити две млади жени, полицаи от VII РПУ спрели за проверка Георги Семерджиев в "Студентски град". Впечатление им прави лед бар на капака на колата му, разказват служителите на реда в съдебната зала.

"Усъмнихме се, че книжката е фалшива и се свързахме с дежурния център. Книжката беше швейцарска. Имаше фолио на стъклата отпред, а няма такова право", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR полицай Александър Радев в съдебната зала.

За да направят тест за алкохол и наркотици, искат съдействие от екип на "Пътна полиция". Уредът отчита употреба на амфетамин и метаамфетамин. Последвал опит да сложат белезници на Семерджиев, но заради часовниците и гривните по ръцете му, не успяват. Един от разпитаните полицаи - Евтим Евтимов, разказа, че 39-годишният мъж му е предложил подкуп от 10 000 евро.

"Казах му, че не съм го чул какво ми предлага. Защото ако извади пари, трябва да му сложа белезниците", каза полицай Евтим Евтимов.

Оказва се, че Семерджиев е давал телефона си на Евтимов, за да говори с негов началник.

От показанията на друг служител от същото полицейско управление, Тодор Диджеков, става ясно, че той, а не пътен полицай, е попълнил протокола с положителния тест за наркотици.

Пред магистратите като свидетел се яви и Инес Колева, която е била в колата на Семерджиев същата вечер. Тя заяви, че той е добър шофьор и докато са били заедно не е употребявал наркотици.

Прокурорът по делото уточни, че Семерджиев няма обвинение за предлагане на подкуп.

"Показанията на Евтимов за предложените пари ги има и в досъдебното производство, но само той твърдял това и не са повдигани обвинения на Семерджиев", коментира прокурор Чавдар Железчев.

Разпитаните служители на реда разказаха още, че по време на проверката на 10 юни Семерджиев е избягал, а през цялото време поведението му е било арогантно и нагло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Аз
    Б***ти смешниците…. Избягал бил….А шефовете дето са им наредили по телефона да го пуснат пак ще се скатаят
  • 6
    1
    :)))))))
    Напоследък все по 10к евра им предлагат на милиционерите! Гладна кокошка просо сънува ..... май!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари