Полицаи са осъдени на затвор за кражба на веществени доказателства за над 2 милиона лева

1
Подсъдимите са били отстранени от работа през 2017 г., а година по-късно е внесен обвинителен акт в съда
Подсъдимите са били отстранени от работа през 2017 г., а година по-късно е внесен обвинителен акт в съда Снимка: Дарик радио

Подсъдимите са били отстранени от работа през 2017 г., а година по-късно е внесен обвинителен акт в съда

Окръжният съд в Плевен призна за виновни и осъди на по 10 години "лишаване от свобода" трима служители на МВР, подсъдими за кражба на веществени доказателства за над 2 милиона лева, съобщиха от съда.

Обвинителният акт е внесен на 11 юни 2018 г., а работата по случая е започнала през 2016 г., като първоначално разследването е било наблюдавано от Районната прокуратура в Плевен и впоследствие е било продължено от НСлС под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура.

Тримата подсъдими били колеги и приятели. И. Д. започнал кариерата си в МВР през 1994 г., а Е. Х. и Д. М. през 1998 г. В течение на времето те заемали различни длъжности, като двама от тях били назначавани и на ръководни такива. Един от подсъдимите бил и разследващ полицай. Отстранени са от длъжност през 2017 г. със заповеди на министъра на вътрешните работи.

С присъдата подсъдимите са признати за виновни в това, че в периода от януари 2014 г. до октомври 2014 г. в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен в землището на плевенското село Згалево в условията на продължавано престъпление, чрез използване на технически средства, са отнели чужди движими вещи – собственост на държавата, а именно акцизни стоки – общо 382 134 броя кутии цигари, представляващи веществени доказателства по досъдебно производство. Общата стойност на откраднатото е 2 364 251.95 лв.

Тримата подсъдими са се сговорили предварително за осъществяването на кражбата, която представлява особено тежък случай и стойността на отнетото имущество е в особено големи размери.

Окръжните магистрати в Плевен са постановили присъдите да бъдат изтърпяни при първоначален строг режим. Времето от осем месеца, през което обвиняемите са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, се приспада от наказанието „лишаване от свобода“.

Присъдата на Окръжен съд - Плевен не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари