Полицаи пострадаха при преследване на дилър с тротинетка

0
Криминално проявеният мъж блъснал с тротинетката трима от служителите на реда
Криминално проявеният мъж блъснал с тротинетката трима от служителите на реда Снимка: БГНЕС

Криминално проявеният мъж блъснал с тротинетката трима от служителите на реда

Полицаи пострадаха, след като са били блъснати от наркоразпространител, съобщиха от МВР.

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 10 октомври от служители на столичното Първо РУ.

В хода на действията, след покупко-продажба на дрога в близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже. Единият от тях не се подчинил и опитвайки се да избяга с мощна електрическа тротинетка, блъснал трима от служителите. Последвало преследване, което приключило, когато беглецът се блъснал в паркиран лек автомобил, а при задържането оказал яростна съпротива. Установена е самоличността му - 19-годишен, криминално проявен.

В хода на процесуално-следствените действия у купувача, който бил задържан за срок до 24 часа, са намерени два пакета със зелена тревиста маса, а от жилището на продавача са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура и на 19-годишния е повдигнато обвинение за наркотици. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

На пострадалите полицейски служители са извършени медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете.

Задържан за наркотици има и в Ямбол. Там е заловен 37-годишен мъж с около 20 килограма марихуана при специализирана полицейска операция. Според експерти пазарната стойност на наркотика е над сто хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Моето име
    Абе каква е тази полиция ...местната? Блъскат я с коли (Бог да ги прости починалите), ръгат я с ножове, сега с тротинетка ги блъскат....ае има ли нормални полицаи тука, или всички са заплатаджии които за нищо не стават? Какво става въобще тука? Палки ли нямат, патрони ли нямат...?!? Има спреьове, електрошокови...уреди...не знам. Нещо не е наред с полицията...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари