"Полицай" поиска от русенка 40 000 евро, но тя имала само 6 000

0
Истински екшън е преживяла 85-годишна русенка, станала жертва на телефонни измамници
Истински екшън е преживяла 85-годишна русенка, станала жертва на телефонни измамници

85-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 6 000 евро.

Това съобщиха от ОДМВР - Русе. Поредна жертва на измамна схема по телефона е станала възрастна русенка на 85 г. Според изясненото до момента в полицията, престъплението е извършено по следния начин: на 6 септември около 20.00 часа на домашния телефон на жената се е обадил неизвестен за нея мъж, който с груб тон я накарал да слезе пред блока и да му даде 40 хиляди евро. Жената му отговорила, че е пенсионерка и не разполага с такава сума, с което приключила разговора.

Веднага на домашния й телефон се получило друго позвъняване от мъж, който се представил като полицейски началник, обяснявайки, че полицаи следят група телефонни измамници и я посъветвал да не им дава нищо, ако я потърсят. Малко по-късно той отново се обадил, за да я информира, че са заловили измамниците, но я предупредил, че ако държи пари в банка има опасност измамниците да ги изтеглят и я посъветвал да отиде на другия ден и да ги изтегли, за да ги даде в полицията на съхранение.

Жената си признала, че има спестени по сметка около 10 000 лева. На следващия ден сутринта тя изпълнила указанията като отишла в банката и изтеглила парите – сума от 6 000 евро. През цялото време, от момента на излизане от жилището до прибирането й, тя била търсена на мобилния си телефон от мнимия полицай, който й давал указания какво и как да направи. Щом се прибрала увила парите в найлонов плик и фолио, след което ги хвърлила от терасата си на непознат мъж.

Той ги взел и изчезнал, тя казала на мъжа на телефона, че ги е предала, а той от своя страна й обещал, по-късно същия ден отново да я потърси, за да свидетелства в полицията срещу измамниците. Повече никой не я потърсил, а и тя не успяла да открие "мнимия полицай" на телефонния номер, който той й оставил за връзка.

Случаят е документиран от разследващите и е заведено дознание, с оглед извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари