Полицаи от Ветово сгащиха двама пияни шофьори

0
Във връзка с документираните факти и обстоятелства в РУ – Ветово са започнати бързи производства срещу двамата мъже
Във връзка с документираните факти и обстоятелства в РУ – Ветово са започнати бързи производства срещу двамата мъже

На 12.03.2016 г. около 23:20 часа на пътя между с. Писанец и гр. Ветово, от екип на РУ – Ветово е спрян за полицейска проверка лек автомобил "Ауди А3".

В хода на полицейските действия униформените са установили, че водач на колата е А.Г. на 23 г. от с. Кривня и е карал след като е употребил алкохол. С техническо средство полицаите са му измерили концентрация на алкохол над 1.2 промила - 1,42. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. Мъжът е дал кръвна проба и химичният й анализ е показал 1.91 промила.

Докато е траела проверката на водача А.Г., неговият спътник К.Р. на 24 г., също от с. Кривня, се е качил в колата и е потеглил. Последвала е проверка от страна на полицията и на 24-годишния. Оказало се е, че той е неправоспособен водач /няма шофьорска книжка/ и също е употребил алкохол. Неговата проба за алкохол с техническо средство е показала концентрация над 1.2 промила – измерени са му 1,57 промила. На К.Р. също е бил издаден талон за кръвно изследване и при химичния анализ на дадената от него кръв са установени 1.89 промила.

Във връзка с документираните факти и обстоятелства в РУ – Ветово са започнати бързи производства срещу двамата мъже. Работата на разследващите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари