Заловиха трима пияни шофьори да карат една и съща кола

1
По куриозен случай работиха полицаите в Шуменско
По куриозен случай работиха полицаите в Шуменско

По куриозен случай с почерпени шофьори, свързани от един автомобил, работиха полицаите в Шуменско.

Двама жители на каолиновското село Лятно били установени да управляват един и същ автомобил след употреба на алкохол. Техен познат, който бил помолен да прибере автомобила бил установен да управлява също под въздействие на алкохол.  

Полицейски служители от Нови пазар, които работили по безопасността на движението в града спрели за проверка  в 22:00 часа на ул.“Тодор Каблешков“  водач на лек автомобил  Опел“Астра“ с шуменска регистрация.

Зад волана, във видимо нетрезво състояние бил 30-годишен мъж от село Лятно. Автомобилът не бил негова собственост. Мъжът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол.  Дрегерът отчел 2,88 промила в издишания въздух.  Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. 

40 минути по-късно  на ул.“Оборище“  в посока към изхода на града полицейски екип спрял за проверка същия автомобил. Зад волана бил друг мъж, който от пътник - станал водач. Оказало се, че той седнал зад волана с 1,42 промила алкохол. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар.  

На следващия ден по обяд на ул.“Гурко“ в Нови пазар бил спрян за проверка водач на Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация.

Зад волана на автомобила бил 54-годишен мъж от село Лятно. Той обяснил, че е в града, за да прибере автомобила на свой познат, който бил задържан за шофиране в нетрезво състояние предната вечер. След като бил тестван за алкохол, дрегерът отчел 1,37 промила.

Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. Работата по документирането на  трите престъпления продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари