Полицаи на "лов" за нарушения по булевард "България"

3
Нелоялна практика на русенски патрул
Нелоялна практика на русенски патрул

Възмутен гражданин е станал свидетел на поредното своеволие от страна на пътните полицаи.

На 29.04.2016 година, полицейски автомобил с регистрация Р 2895 РН е тръгнал на "лов" за нарушения по булевард "България" в Русе.

В стремежа си за заснемат повече шофьори в нарушение, полицаите пробягват до различни хитрости, с които нарушават закона. На всички ни е известно как полицаите се крият в храсти и канавки, но пътния знак, който трябва да използват ги издава. Ето защо те използват завидна изобретателност в опитите си да го скрият или дори понякога да "забравят" да го поставят. 

Знакът Е 24

Катаджиите могат да използват преносим пътен знак Е 24, при условие че преди това заснемат мястото, на което го слагат, и попълнят протокол, в който опишат разстоянието му от зоната за засичане. Преносимите знаци не трябва да са по-ниски от 60 см. Ако камерата снима идващ автомобил, знакът трябва да е на повече от 100-150 метра от патрулката. Ако засича отминаваща кола, трябва да е преди патрулка, която снима на 80-100 метра.

Гражданинът заснел как русенските полицаи спазват закона "през пръсти", изпрати видео до редакцията на Dunavmost.bg.

От видеото ясно се вижда, че полицейски патрул от град Русе находчиво поставя знак, който е сложен на пътния банкет под пътната мантинела. Видно е, че полицаите са се постарали да скрият знака по-добре от полицейския автомобил.

Шофьорът снимал своеволието на русенските полицаи се връща отново, с цел да ни предостави и техните имена, но с изненада вижда, че знака вече липсва, както и те самите. Гражданинът предполага, че полицаите са се омели, защото са видели, че ги снимат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари