Полицаи иззеха над 120 антики в Плиска

1
Иззети са и големи суми пари с неустановен произход
Иззети са и големи суми пари с неустановен произход Снимка: БГНЕС

Иззети са и големи суми пари с неустановен произход

Полицаи иззеха над 37 000 лева и над 2000 евро с неустановен произход, както и повече от 120 предмета с вид на културно-исторически ценности от три адреса в Плиска, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен Ася Йорданова, цитиран от БТА.

Процесуално-следствените действия са проведени по неотложност, във връзка с получена оперативна информация за евентуални престъпления, свързани с изборното законодателство. Криминалисти от ОДМВР в Шумен и колегите им от полицейското управление в Нови пазар са пристъпили към действия, след анализ на придобитата информация и указания от дежурен прокурор, уточнява Йорданова.

От единия от адресите в Плиска са иззети близо 35 000 лева и над 2000 евро с неустановен към момента произход, а от друг имот - парична сума в размер на 2500 лева. Иззети са и над 120 предмета с вид на културно-исторически ценности, между които монети, коланни апликации, средновековен печат с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени с незатворени халки, части от средновековно облекло и средновековен нож, отбелязва Йорданова.

Експертизи ще установят датировката на предметите. Намерен и приобщен към образуваното досъдебно производство е и металдетектор. Работата по образуваните производства продължават под ръководството на компетентните прокуратури, допълва Йорданова.

По-рано полицаи задържаха 50-годишен шуменец след оперативна информация, че предлага на различни хора пари да гласуват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари