Полицаи хванати като дилъри на Митьо Очите

0
Преписката се укрива от прокуратурата. Охранителна и криминална полиция действат като рекетьорска група в курорта
Преписката се укрива от прокуратурата. Охранителна и криминална полиция действат като рекетьорска група в курорта Снимка: БГНЕС

Полицаи застъпват на смяна и приемат патрулка от колегите си. В жабката откриват пликчета с бял прах, който се оказва „бело“ – тежък наркотик. Те подават рапорт в районното, който отива в Окръжна прокуратура Бургас.

След няколко дни пак възниква подобна ситуация. Този път разфасовките с белото са открити в багажника. Полицаите отново докладват по надлежния ред, пише Биволъ.

Как се обяснява наличието на разфасовки дрога готови за дистрибуция в полицейска патрулка? Никой от екипите, които са ползвали колата, не е арестувал наркодилъри и не е конфискувал дрога. Такива оперативни действия се извършват при строг ред със съответните описи. Единствената логична и възможна хипотеза е, че дрогата е на някой „колега“. Количествата обаче са такива, че не може да става дума за лична употреба. Остава заключението, че „колегите“ са също и дилъри.

Тези събития се случват в края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг. Въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане на наркотици. И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, каквото и да казва министърът на вътрешните работи.

В това „царство“ за „цар“ е назначен Митьо Очите. Волята му се налага от нискочели биячи. А вербувани полицаи се правят, че не виждат произвола, докато си докарват странични доходи като негови дилъри.

Стряскащата оперативна информация беше получена от Биволъ още през месец март, а събитията от последните дни налагат да бъде оповестена преди да разполагаме със самите преписки. Те обаче със сигурност съществуват и няма как да бъдат укривани дълго. Все пак не всички полицаи са корумпирани и някои са готови да говорят.

Гангрената идва отвисоко. Със сигурност са наясно с нея шефовете на секторите „Охранителна“ и „Криминална“ полиция в курорта. Достатъчно е да се сравнят цените на автомобилите, които те ползват с финансовите им възможности на държавни служители. Кой им е купил и предоставил да ползват тези коли? Защо местните полицаи не ги спират за проверка, дори да има данни, че шофьорите са употребили алкохол?

Освен чадъросването на наркотиците, в курорта действа стройна система за полицейски рекет в проституцията и търговците на дребно, които продават фалшиви маркови стоки – твърдят нашите източници. Сводниците и търговците имат „оперативка“ с БОП-а преди сезона, през април. Казва им се, че който си плати предварително, през лятото няма да бъде закачан. Другите се мачкат. Такса спокойствие е 10000 лв., на магазин на сезон. Таксата на сводниците не е фиксирана, а е според броя работещи момичета.

„Думкат хора с 20 потника, 10 фанелки, които са дошли да изкарат някой лев. Ловят по една-две цигари марихуана и се прави PR“

По същия начин се отчита менте-борба с наркоразпространението. Цяло лято „полицаи-статисти“, изпратени в курорта по заповед на главния секретар Георги Костов имат задача да ловят  дребни риби с по една-две цигари марихуана. Прави им се регистрация на наркомани и се образуват прокурорски преписки. Голяма част от преписките се прекратяват, но регистрацията за наркозависим не се заличава в полицията. В същото време истинските дилъри на Митьо Очите са недосегаеми. Тях никой никога не ги безпокои и никога, при никакви обстоятелства не ги обискира. А най-корумпираните полицаи сами влизат в ролята на разпространители.

Курортната ни полиция се грижи също и за безупречния имидж на България пред света. Най-редовна практика е да се връщат чужденци, дошли да се оплачат от кражби или грабеж. Гонят ги от районното с аргумента, че са пияни или пък няма преводач. Налице са дори жалби от посолства, че полицията не си върши работа. Но кога, кажете, да си я върши, след като Митьо е спуснал тежък план за дистрибуцията на „белото“?

Главният секретар на МВР Георги Костов често отсяда в Несебър в хотел, който е собственост на негов бивш колега. Възможно ли е всички тези безобразия да се вършат под носа на професионалното ръководство на МВР? Или чадърът е разпънат от още по-високо място?

Там където свистят снаряди от ответния обстрел с присъди от Страсбург.

Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари