Полицаи хванаха "напушен" шофьор на улица "Студентска"

0
Двама са заловени от пътните полицаи в Русе да управляват след употреба на наркотици и упойващи вещества
Двама са заловени от пътните полицаи в Русе да управляват след употреба на наркотици и упойващи вещества

Двама са заловени от пътните полицаи в Русе да управляват след употреба на наркотици и упойващи вещества.

На 31 януари около 00:20 часа екип на сектор "Пътна полиция“ е спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес" с русенска регистрация на ул. Митрополит Григорий в Русе, в района на кръстовището с ул. Студентска.

При последвалите полицейски действия е изяснено, че шофьорът е 20-годишен русенец, а пробата му за наркотични и упойващи вещества е показала положителен резултат  за канабис. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, издаден му е талон за медицинско изследване и е отведен до болницата, където е дал кръвна проба. Работата по случая продължава разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Другият случай е от следобедните часове на 30 януари, когато около 16:00 ч. пътни полицаи са спрели лек автомобил „Опел Астра“ в гр. Русе на ул. Шипка, кръстовището с бул. България. При последвалата проверка те са изяснили, че шофьор на превозното средство е 29-годишен мъж от Русе. Изпробвали са шофьора за употреба на наркотични и упойващи вещества с техническо средство, при което уредът е дал положителен резултат за амфетамин, метаамфетамин и канабис.

На водача полицаите са съставили акт за установяване на административно нарушение, издали са му талон за медицинско изследване и са го отвели до болницата, където 29-годишният е отказал кръвна проба.

Случаят е предаден на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари