Полицай е със счупена ръка след преследване на пиян шофьор в София

0
Инцидентът е станал малко преди полунощ вчера
Инцидентът е станал малко преди полунощ вчера

39-годишен полицай е пострадал при опит да арестува пиян шофьор в София.

Инцидентът е станал малко преди полунощ вчера, 26 февруари, в квартал "Левски Г", информира МВР, цитирано от "Фокус".

Полицаи от столичното Пето районно управление спрели за проверка лека кола, управлявана от 32-годишен мъж. По време на проверката водачът миришел на алкохол. Полицаите наредили на мъжа да изчака, докато на място пристигне екип на отдел "Пътна полиция", за да бъде направен тест с дрегер. Когато чул това, шофьорът започнал да бяга.

Полицаите се втурнали да го хванат, но при опита да задържат, мъжът изблъскал единия от униформените. Полицаят паднал на земята и наранил ръката си.

Последвало кратко преследване. Останалите полицаи настигнали мъжа и успели да го задържат, след което го отвели в участъка. Там органите на реда направили проба за употреба на алкохол, която била положителна. Не става ясна точната концентрация на алкохол в кръвта на водача.

Пострадалият полицай е отведен до здравно заведение, където медиците установили, че той е с фрактура на костта на ръката.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на деянието продължава под наблюдението на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари