Политолози: Проектът на Янев ще е нещо между БСП и "Възраждане"

0
Според тях българското правителство няма да има "свръхястребска" позиция, защото обществото би реагирало остро
Според тях българското правителство няма да има "свръхястребска" позиция, защото обществото би реагирало остро Видео: NOVA NEWS

Димитър Ганев и Христо Панчугов коментират темата

Заради международната обстановка се стигна до оставката на Янев и до заявката му за нов политически проект. Това е новината на седмицата, но и на месеца, защото новият му проект може да размести политическите пластове в страната. Позиционирането му е проатлантически консенсус и "Възраждане". Това заяви политологът Димитър Ганев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му българското правителство няма да има "свръхястребска" позиция, защото обществото би реагирало остро. "Осъвременяването на учебниците не трябва да става радикално, а постепенно. Иначе ще има голяма съпротива", счита той.

От своя страна политологът Христо Панчугов смята, че оттеглянето на Янев е добра новина, а остава въпросът дали той е бил единствената опозиция в мнозинството. "В дългосрочен план проектът му ще е интересен, ще търси междинна позиция между "Възраждане" и БСП", посочи той.

Според него липсата на позиция за конфликта в Украйна е илюзия, а всъщност тези, които са неутрални, са на страната на Русия. "Големият проблем е, че правителството трябва да се обяснява за позицията си, например дали да има батальон. Разбира се, че трябва да има, но това показва, че има проблеми", отбеляза Панчугов. Мнението му за политическата агитация в училище е, че има историческа доктрина, която създава романтична идея за случилото се.

"Преподаването е процес, минаващ през критично мислене", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    IИмп
    Да, Историята и фактите не са важни. Важно е само юдео - американското спокойствие. Всичко и всички могат да бъдат пренеснеи в жертва заради това спокойствие. Толкова ли са...глупави всички напоследък...епидемия от глупост.
  • 0
    4
    ю''пп
    Най-важното, което трябва да се знае за Яневата партия, е, че е произведена и е щедро заплатена от сащ! Т.е. няма нищо българско и в тази "партия"!
  • 4
    3
    Недоумяващ
    Е, за Косето пак греда ли ще има?
  • 4
    2
    русенец
    В Булгаристан повече воеводи отколкото четници.:)
  • 7
    1
    бб
    всеки генерал - политик, на всеки комунист - партия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари