Политолог: Вървим към културен терор

0
Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за брак между две партии, които не могат да намерят около какво друго да се съберат, каза Тончо Краевски
Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за брак между две партии, които не могат да намерят около какво друго да се съберат, каза Тончо Краевски Снимка: БТА

Борбата срещу Паметника на Съветската армия е зестрата за брак между две партии, които не могат да намерят около какво друго да се съберат, каза Тончо Краевски

Това заяви пред БНР политологът Тончо Краевски.

„Когато започнем да се обединяваме по този начин и да търсим политически консенсус около обща жертва, следващите жертви ще бъдат други паметници. Вървим към културен терор. Ще бъде поставен въпроса за Паметника на Царя Освободител, за Руската църква и Докторския паметник. Не става въпрос за комунизъм, а за международна конюнктура във връзка с Русия. Въпросът е докъде ще се стигне“.

Темата за Паметника на съветската армия стана централна заради огромното безплодие и безидейност на кандидатите, участващи в предизборната кампания, обясни още той.

„През целия демократичен период у нас има склонност към рециклиране на миналото. Очевидно липсват големи идеи за бъдещото, които да мобилизират масите от хора. Затова ги мобилизират чрез разделяне и противопоставяне по теми от историята, които са болезнени“.

Вчера цял ден по всички медии се говореше за решението на Столичния общински съвет, за което няма никаква компетентност да бъде взето, посочи той.

„Самите общински съветници се държат така, сякаш са от някакъв якобински клуб, който иска да вземе властта в държавата. Министър-председателят едва ли не трябваше да се свие и да каже: „Оставете го за след изборите“, вместо да заяви на председателя на Общинския съвет, че престъпва правомощията си, не познава закона и се държи недостойно“.

По време на предизборната кампания много свенливо се говори за сериозните проблеми на хората, като високата инфлация, каза още политологът.

Не трябва да живеем с идеята, че купуването на гласове е някакъв вид престъпна дейност, която може да бъде обуздана, заяви Краевски.

„Не можем да се справим с проблема, като просто го криминализираме“.

Кампанията ще се развие скучно, прогнозира още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари