Политолог: Служебното правителство налива масло в огъня

0
Битката между политическите сили ще е много голяма, смята политологът Светлин Тачев
Битката между политическите сили ще е много голяма, смята политологът Светлин Тачев

Експертите очакват агресивна кампания и ниска избирателна активност

Въпреки, че от старта на предизборната кампания ни делят седмици, наблюдателите смятат, че сезонът на политическото говорене вече е открит и маркират разделителните линии, по които политиците ще се упражняват, предава NOVA.

Месец преди старта на кампанията – сблъсъкът между партиите вече е факт, а служебното правителство заема ключова роля в политическото състезание, смятат политолози.

“Служебното правителство налива масло в огъня, за да се разгори тази битка още повече, особено с действията около енергийната криза. Подготовката за тежка зима – това е една от темите, по която битката между политическите сили ще е много голяма”, смята политологът Светлин Тачев.

Според Тачев основният инструмент на партиите с цел печелене на гласове ще е свързан с войната в Украйна. И още:

"Фактор на политическата сцена сега ще са и искрите между БСП и президентската институция", убеден е Тачев.

“Започва да се оформя като тежък сблъсък между президента и Корнелия Нинова. Това си личи и от състава на служебния кабинет. Вътре има хора, близки в опозицията срещу Нинова вътре в БСП. Което показва, президентът малко или много търси начин да покаже на Корнелия Нинова, че е срещу нея”, така политологът коментира отношенията между Нинова и Радев.

Макар и все още в аванс според експертите – фактът, че за четвърти път страната е изправена пред предсрочен вот за по-малко от две години ще доведе до по-ниска избирателна активност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари