Политолог: Интервюто на Борисов е признание за капитулация

2
Публиките на това интервю излизат извън националните ни граници
Публиките на това интервю излизат извън националните ни граници

"Интервюто на премиера Бойко Борисов пред германския вестник Frankfurter Algemeine Zeitungе е признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава." 

Това заявява политологът Страхил Делийски.

"Публиките на това интервю излизат извън националните ни граници. Но вие поставяте един много важен въпрос - какво "върви" пред народа. Тук смятам, че Борисов има много сериозен проблем. И той е, че публичният му образ и поведението му са абсолютно неадекватни за т.нар младо поколение", обяснява политологът пред "Дневник".

Просто Борисов и младите населяват различни културни, естетически и познавателни вселени. А тези "млади" ще оформят огромния корпус на бъдещите гласоподаватели.

"Не знам дали екипът около министър-председателя не си дава сметка за това, или си дава, но не го смята за проблем, защото властовият хоризонт на Борисов е достатъчно къс. При всички положения обаче, Борисов се опитва да черпи обществена подкрепа чрез силно поляризиращо говорене. Говорене, което се харесва най-вече на собствената му агитка", смята Делийски.

"Говорене, което произтича от разбирането, че тази агитка ще му бъде достатъчна, за да спечели изборите. И трябва да признаем, че тук той е прав. Което е и признание за една капитулирала политическа система", категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари