Политолог: Честите избори са манна небесна за „Възраждане“

0
Така няма нужда Костадин Костадинов да изпълнява нищо от това, което е обещал, смята Любомир Стефанов
Така няма нужда Костадин Костадинов да изпълнява нищо от това, което е обещал, смята Любомир Стефанов Видео: Вестник Сега

Така няма нужда Костадин Костадинов да изпълнява нищо от това, което е обещал, смята Любомир Стефанов

"Честите избори осигуряват хранителна среда на популизма, който движи партии като „Възраждане“ на Костадин Костадинов." Това посочи политологът Любомир Стефанов в предаването „(О)позиция“ на вестник СЕГА.

Късите електорални цикли му идват като манна небесна, тъй като може да продължава да радикализира електората си и няма нужда да изпълнява нищо от това, което е обещал“, смята Стефанов.

Той изреди факторите, които са спомогнали за успеха на „Възраждане“ - партията подтисна естествената си конкуренция; „приватизира“ теми, които преди бяха разпръснати по целия националистически спектър; развива микс между популизъм и национализъм, при който играе и с лявото, и с дясното; възползва се от неспособността на много избиратели да подхождат критично към това, което националистите им поднасят в медиите и социалните мрежи.

За една част от хората българската политика се превърна в долнопробно цирково представление и те искат най-кресливият да ги представлява. Други разпознават в него алтернатива на статуквото“, допълни политологът.

Според него обаче ще дойде момент, в който Костадинов ще трябва да напълни със съдържание своя „патриотизъм“. „Да казваш – искаме си лева, искаме да излезем извън ЕС и НАТО, не е патриотично, това е конюнктура“, посочи Стефанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    коледар
    чуеш ли някой дето е скептичен спрямо Възраждане - или е крадец, или е соросоид-предател или е промит идиот. Този дървен философ ми прилича да е от втората група.
  • 5
    1
    Хаха
    Тоя па нещастник. Върви се гръмни някъде
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари