Политически "бисери" през 2018-а

0
Вижте част от скандалните реплики на политиците у нас
Вижте част от скандалните реплики на политиците у нас Снимка: Канал 3

Скандалните реплики на политиците в България са безброй, но ще публикуваме част от тях, избрани от "Марица":

Без съмнение, политикът, за когото максимата „Език мой, враг мой!“ се превърна в абсолютна истина, беше Валери Симеонов, който дори се раздели с поста си заради скандално изказване.

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“ – 19 октомви – вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов говори пред партийната телевизия СКАТ за Закона за хората с увреждания, пише флашнюз. В резултат майките на деца с увреждания започнаха протест с искане на оставката на вицепремиера.

„Дайте ми това МВР за 24 часа и ще видим дали ще има протести“ – 25 ноември – Валери Симеонов говори пред колегата си от НФСБ Валентин Касабов за продължаващите протести в страната. В края на интервюто уточнява, че се шегува.

„Защо журналисти, динковци и всякаква паплач и гмеж се въртят там, а полицията ги гледа? Така не се опазват останалата част от животните в България“ – 18 юли – Симеонов критикува действията на органите на реда и протестите на стопаните в пика на заразата от чума по овцете и козите през лятото.

„Спалнята“, „Единият“, „Какаовият плаж“, „Кубинката“ и ресторант „Морето“ са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!“ – 18 юни – Валери Симеонов се възмущава в социалните мрежи в пика на войната си срещу шума. Той упреква министрите Нанков и Ангелкова, че отричат законите и наредбите на България.

„Понеже са много устати… аз никога не мога да надговоря една жена… дет’ се вика, не мога да се оженя още от тая работа, защото е трудно да се справиш с устата жена“ – 21 септември – премиерът Бойко Борисов в спор с лидера на БСП Корнелия Нинова как са гласували евродепутатите на ГЕРБ и БСП за наказателната процедура срещу Унгария.

„Нека БСП да си хапнат и пийнат на Бузлуджа, те обичат“– 28 юли – премиерът с остро изказване по повод националния събор на социалистите на Бузлуджа.

„Цветан Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира само от апартаменти. Единствената връзка между Цветанов и авиацията е, че той говори на автопилот – някой друг му задава курса“ – 4 юли – президентът Румен Радев коментира пред журналисти конфликта си с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава. Демократичните институции атрофират. Решенията се вземат на тъмно, често еднолично. Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на държавно управление и го правят арогантно, без страх от санкция“ – 7 декември – Радев в интервю за БНТ.

„Природните бедствия са нанесли по-малко щети от екоактивистите“ – 6 октомври – екоминистърът Нено Димов за предполагаеми пропуснати икономически ползи заради протести на екологични организации.

„В нашата работа имаме готовност да се хвърлим във всяка ситуация, без да мислим много“ – 21 септември – вътрешният министър Младен Маринов.

„Аз съм обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас, разказа Радева пред Карбовски по бтв. „Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях – след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука“ – 15 декември – съпругата на президента Десислава Радева в интервю за журналиста Мартин Карбовски по bTV.

„Запознах се със Слави Трифонов в нашата стая в Студентски град, доведе го моята съквартирантка. Точно вечеряхме, на масата имаше мас и щафета салам, бяха най-гладните години. Като видях приятелката ми да идва с един много дълъг човек, си казах: леле, ще ни изяде вечерята. Поканихме го, а той пък взе, че прие. Остана до 3 часа, тогава взе виолата и започна да свири. Той ме убеждаваше, да не емигрирам, аз исках да напусна България“, споделя Радева.

„Обединени патриоти“ и Валери Симеонов, това са отровните пластмаси в българската политика, тровят обществото и това се пренася надолу сред хората“ – 25 октомври – заместник-председателят на ДПС Хамид Хамид.

„Господин Пеевски е там, където има работа. Ако държите, мога да помоля да ви се обади и да ви каже къде е“ – 27 юли – Хамид отговаря на въпрос на bTV къде е Делян Пеевски.

„Красимир Каракачанов е вицепремиер по случайност. Представете си този човек да застане до министъра на отбраната на САЩ или на Русия. За какво ще си говори с тях – за ракия и македонски наденици ли? Нямаме ли достойни генерали, които да поемат армията“ – 23 септември – лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Марешки стана първият депутат в историята, влязъл с говежди кокал в парламента. Оказа се обаче, че въпросният кокал бил изчезнал. Това не спря зам.-председателят на парламента да направи втори опит.

„Не съм бил бесен, че са ми го откраднали. Вмирисаният кокал, за който знаеха само двамата вицепремиери и техните партии – НФСБ и ВМРО, вижте как го намирам. Ние се чудим къде се скриха двамата вицепремиери – да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ“, категоричен беше Марешки на 14 ноември.

„Изчерпих възможностите си на помирител и синя каска. От седем месеца се раздираме от противоречия. Вместо да мислим за борба с престъпността, противодействие на радикалния ислям, мерки за спиране на демографската катастрофа, ние се занимаваме с кой какво казал“ – 23 октомври – министърът на отбраната Красимир Каракачанов за дразгите в управляващата коалиция.

„Трябва младежите да ги вкараме в казармата, за да възстановим малко мъжкия им вид“ – 16 март – Каракачанов брани предимствата на задължителната казарма.

„Съветвам го (Марешки – бел. ред.) да пие по-редовно хапчетата, които продава“ – 15 юли – вицепремиерът коментира нападките на Веселин Марешки.

„Ние имаме най-скъпо платения пияница на света – Жан-Клод Юнкер, това е видимо и не смущава никого“ – 19 юли – лидерът на АБВ Румен Петков по повод странното състояние на председателя на Европейската комисия на вечерята на ръководителите на страните – членки на НАТО. Официалното обяснение на пресцентъра му беше за силен пристъп на ишиас.

„Очернена беше не България, а България на Борисов“ – 12 октомври – говорителят и депутат от БСП Елена Йончева за липсата на доверие в институциите и искания за проверки от международни институции.

„Корнелия Нинова ходи като парламентарна манекенка и си прави фотосесии с мъките на хората“ – 5 септември – депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира искането на лидера на БСП кабинетът да подаде оставка на откриването на новия политически сезон.

„Ахмед Доган не е излизал от политиката, за едни той е почетен председател, но за ДПС той е адмирал – Командира“ – 24 септември – Вежди Рашидов коментира отношенията в ДПС.

„С кмета на Перник проведохме и разговори за пилотно въвеждане на антикорупционно образование в детските градини – вероятно чрез песнички, игри и подобни похвати“ – 20 септември – председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев с екстравагантен подход как децата да бъдат научени да не толерират корупционните практики.

„Ако дръпнем чертата се оказва, че или Делян Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители“ – 1 юни – Пламен Георгиев се отчита пред журналисти за работата на комисията.

„Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, извинявам се за израза, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши решил да става татко на лъвчета против закона и всякакви правила“ – 31 януари – зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев заради казуса с двете лъвчета Терез и Масуд. След намесата на Борисов те заминаха за спасителен център в Холандия вместо да останат в зоопарка в Пазарджик.

„Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с парѝ, увяхва“ – 15 ноември – депутатът от БСП Александър Паунов по повод промените в Наказателния кодекс, насочени срещу домашното насилие.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари