Полезни храни, които да добавите към овесената каша

0
Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски - засищат и са богати на минерали, витамини, антиоксиданти и изобилие от фибри
Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски - засищат и са богати на минерали, витамини, антиоксиданти и изобилие от фибри

Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски, тъй като са богати на сложни въглехидрати, но също така дават много енергия

Богати са на минерали, витамини, антиоксиданти и изобилие от фибри. Дават усещане за ситост за дълъг период от време. Така се пазите от прегладняване и посягане към вредни храни.

Овесените ядки дават изобилие от растителни протеини, които намаляват риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, помагат за изграждането на мускулатурата, за възстановяване на клетките и контрол на теглото, пише Actualno. Но ето какво можете да добавите към овесената си каша, за да я направите още по-полезна и здравословна, но и вкусна.

Боровинки за антиоксиданти

Боровинките наистина са суперхрана, която е богата на антиоксиданти. Те отговарят за здравето на клетките и се борят срещу свободните радикали. С високо съдържание на витамин С, което ги прави важни за имунната и сърдечносъдовата система. Източник са още на витамин К, желязо, цинк, които са здравето на костите.

Фурми за естествена сладост

Можете да ги добавите към овесените ядки за повече сладост. Те са източник на минерали, фибри и витамини. Можете да ги добавите и под формата на сироп. Сладки са, но в сравнение с други плодове имат по-малко захар.

Банани за повече фибри и калий

Бананите са един от най-добрите приятели на овесените ядки. Те са вкусни, сладки, с чудесна текстура. Богати са фибри, калий и са много засищащи.

Семена от чия

Това един от начините да добавите повече фибри и протеини към закуската си. Богата е на манган, калций, фосфор, омега-3 и антиоксиданти. Трябва да внимавате с нея, защото е калорична. В комбинация с още нещо, което също е калорично като овесените ядки, можете лесно да надвишите дневния прием.

Орехи за Омега-3 и фибри

Орехите са богати на Омега-3 и са може би първенци по това сред останалите ядки. Източник са на ценни антиоксиданти, фибри, минерали и витамини. Добавете към овесената си каша за по-добро здраве.

Черен шоколад за повече антиоксиданти

Полезен е за овесената ви закуска, защото е богат минерали и антиоксиданти, както и минерали. С по-ниско съдържание на захари е, но също така има и богати вкусови качества. Можете да ги добавите, за да повишите настроението си и да ви бъде по-вкусно сутрин.

Кисело мляко за здрави черва

То е богат източник на протеин и е богато на полезни естествени бактерии, които подхранват микробиома в червата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари