Покрит пешеходен мост ще свързва кварталите „Родина“ и „Чародейка“

2
Предвидено е изпълнението на покрита мостова конструкция с ширина 2,50 м, остъклена от двете страни със закалено стъкло / Снимката е илюстративна
Предвидено е изпълнението на покрита мостова конструкция с ширина 2,50 м, остъклена от двете страни със закалено стъкло / Снимката е илюстративна

Стълбищна кула с асансьор и покрит пешеходен мост над бул. „България“ ще свързва кварталите „Родина-3“ и „Чародейка“.

Това става ясно от обявената обществена поръчка за изпълнител на обектите по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“. Общата стойност на проекта, съгласно одобрената инвестиционна програма, е за 24 031 653 лева, обяви briagnews.bg.

Предвидено е да се реконструира бул. „Придунавски”, да се ремонтират три пасарелки, ще се направи и пешеходна зона по ул. „Чипровци“. В проекта влиза още рехабилитация и реконструкция по ул. „Шипка“ до бул. „България“, реконструкция и на пешеходния подлез при Математическата гимназия.

С направата на нов надлез над бул. „България“ ще се осигури безопасна и удобна пешеходна връзка между кв. „Родина 3“ и „Чародейка“ в района между улиците „Кадин мост“ и „Опълченска“. Предвидено е изпълнението на покрита мостова конструкция с ширина 2,50 м, остъклена от двете страни със закалено стъкло.

Пространството от двете страни на надлеза ще се благоустрои и озелени, като ще бъдат оформени подходи към тротоарите за пешеходно движение. Предвидено е нощно ефектно осветление. Ще бъдат изпълнени мерки за осигуряване на безопасна и достъпна среда за хора в неравностойно положение.

За реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка", се довършва започнатото строителство, като ще се осигуряват мерки за достъпна среда, в случая – асансьори. Стълбището ще бъде покрито с остъклена метална конструкция.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари