Показват техники за намаляване на болката и страха при раждане в „Майчин дом“

1
Събитието е с безплатен вход и е част от кампанията на болницата за насърчаване на естественото раждане
Събитието е с безплатен вход и е част от кампанията на болницата за насърчаване на естественото раждане

Събитието е с безплатен вход и е част от кампанията на болницата за насърчаване на естественото раждане

Техники за намаляване на болката и страха при раждане ще бъдат представени по време на лекция за бременни жени и бъдещи майки, организирана от столичната СБАЛАГ “Майчин дом”. Събитието е с безплатен вход, ще се проведе от 13:00 часа и е част от кампанията на болницата за насърчаване на естественото раждане, съобщи БНР.

Значението да се изгради доверие между родилка и акушерка е сред акцентите на лекцията в Майчин дом. Така се намалява страхът от раждането, който е водеща причина жените да отказват да родят по естествен път, обясни Надежда Христова, старша акушерка в болницата.

Естественото раждане определя имунитета на бебето и здравето на човек в бъдеще – това ще разкаже пред бременните жени диетологът Яна Данаилова: “Секциото крие рискове от усложнения, от много по-дълго възстановяване, както и за последващите бременности на майката. Така че и майката не печели особено много”, допълни тя.

Гост на лекцията ще бъде аюрведа специалист от Германия, който ще покаже йога практики, релаксация, видове дишане, които могат да се приложат при раждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари