Похитителите в Хърсово са планирали престъплението, но сбъркали човека

0
Мъжът е пребит от пишман извършителите с цел грабеж на 3 000 лева, разкриха от полицията и прокуратурата
Мъжът е пребит от пишман извършителите с цел грабеж на 3 000 лева, разкриха от полицията и прокуратурата Видео: КИС 13

Полицията и Прокуратурата в Разград дадоха подробности за отвличането

Съдът остави за постоянно в ареста двама мъже, привлечени като обвиняеми за отвличане с цел грабеж и причиняване на телесна повреда.

В две последователни съдебни заседания днес Окръжен съдРазград взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишния Дж.К. и 28-годишния И.И., срещу които се води досъдебно производство по две обвинения.

Първото е, че на 2 ноември тази година двамата са отвлекли и противозаконно лишили от свобода лице от мъжки пол.

Повдигнато им е и второ обвинение за опит за грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда.

На 2 ноември тази година обвиняемите заедно с още две лица нахлули въоръжени и маскирани в дома на лице от мъжки пол, намиращ се в самуилското село Хърсово, обл. Разград, отвлекли го с цел грабеж и му причинили средна телесна повреда.

За извършеното престъпление – отвличане и противозаконно лишаване от свобода, законът предвижда наказание от 7 до 15 години „лишаване от свобода“.

По второто обвинение – грабеж придружен със средна телесна повреда, наказанието е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.

Представителят на Окръжна прокуратураРазград подчерта, че от събраните до момента доказателства е установено, че обвиняемите предварително са се подготвили за извършване на престъпленията – информирали са се къде и с кого живее пострадалия, набавили си маски и ръкавици, взели със себе си оръжие, подготвили са и автомобил, с който отишли до местопрестъплението и отвлекли пострадалия.

След като се запозна със събраните материали по делото - протокол за оглед на местопроизшествието, свидетелски показания, протоколи за претърсване и изземване, писмени и веществени доказателства, съдебните състави намериха, че би могло да се направи обосновано подозрение, че Дж.К. и И.И. имат отношение към авторството на престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

За съда бе налице и другото изискване – наличието на реална опасност да извършат друго престъпление или да се укрият. Дж.К. е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, като е извършил настоящото престъпление в изпитателния срок на изтърпяване на наложено от Районен съд – Кубрат наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година. Другият обвиняем – И.И. е осъждан многократно, включително и за извършени тежки умишлени престъпления, за които му е налагано наказание лишаване от свобода.

Съдът прие, че престъпленията, в извършването на които двамата мъже са обвинени, се характеризират с изключително висока степен на обществена опасност, а начинът на извършването им обуславя и високата степен на обществена опасност и на двамата обвиняеми.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че към момента най-адекватните мерки за неотклонение, които следва да определи спрямо Дж.К. и И.И., са най- тежките - „задържане под стража“.

Определенията на съда подлежат на обжалване с частна жалба и/или протест пред Апелативен съд-Варна в 3-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    За нападателите
    Тези са 100% кръгли идиоти.Малко им е дървото.За 3000 лв. ?????? С такива за никъде.Мястото им е в обора или хоремака.
  • 4
    3
    до свиреп
    Ше ги държиш със зъбки за оная ти ми работа докато ги изцъркаш. :-)) :)))
  • 8
    2
    Гост
    За наказание по 100 тояги на голо. Ако не издържат няма да голяма загуба
  • 1
    1
    Свиреп
    До колкото четох тук-там, били някакви "боди-билдъри". Че били и петтима. Ами не са намерили човека. Не бе, то е ясно че ще ме смелят от бой, но първия от тях щях до държа със зъби в гръкляна поне 45 секунди! Да трошат и чупят, но нямаше да пусна докато не изпадна в кома.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари