Поголовни глоби за гуми с грайфер под 4 мм

1
Акция "Зима'' започва от утре - какви са глобите, които ни грозят
Акция "Зима'' започва от утре - какви са глобите, които ни грозят Видео: БНТ

Акция "Зима'' започва от утре в цялата страна.

От СДВР са категорични, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та. Органите на реда се аргументират с със статистиката за последните 9 месеца, която показва, че 405 човека са станали жертви на катастрофи по пътищата.

Главен инспектор Росен Рапчев обясни, че акция "Зима" ще бъде проведена на три етапа - първият за безопасност на пътни превозни средства като велосипеди, такива с животинска тяга, както и мерки за безопасност на водачите, информира БНТ.

Вторият етап ще е за пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв водачите, чиито гуми на превозни средства са с протектор, по-малък от 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизправни спирачни системи обаче, санкциите могат да достигнат до 500 лв.

От полицията съобщиха още, че тази година са заделени 60 млн. лв. за зимно почистване, а фирмите все още набавят нужните инертни материали.

И още - от АПИ планират до края на ноември да спрат основните ремонти по магистралите. Проблем на този етап има на АМ "Хемус" с едната тръба на тунел "Витиня" и има вероятност ремонтът да продължи и през настоящия месец.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари