Погнусен съм от русенските ни управници!

2
Народе! Докога ще спиш, Народе!
Народе! Докога ще спиш, Народе!

Омерзен съм.

Едно от първите неща, което Русенските общински съветници направиха на първата сесия на Общинския съвет в Русе на 30.11.2015 година, толкова загрижените за Русе и гражданите му, БЕШЕ ДА ПОВИШАТ ЗАПЛАТАТА НА КМЕТА НА ОБЩИНА РУСЕ,НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-НА САМИТЕ СЕБЕ СИ.

Нямаше да споделя това си настроение, ако не беше ми се обадила една стара позната от годините на "Първото СДС" и която ми каза /цитирам по памет/:

"Г-н Казаков, помните ли през 1995 година, на първата сесия на Общинския съвет, когато станахте и на трибуната, пред целия Общински съвет и пред около стотина граждани-гости на откриването, на микрофона обявихте,че дарявате възнаграждението си което получавате като общински съветник за Целия Период на Мандата-4 години,на "Дом майка и дете"-Русе, като подписахте Дарствения акт пред всички и го връчихте на Председателката на Общинския съвет? А вижте днес, на Първата сесия на Общинския съвет през 2015 година, какво става! Срамота! Хората гладуват, а те си увеличават заплатите от нашите данъци!"

Бях забравил за тази си постъпка. Не се правя на интересен. Беше преди 20 години.

Просто си мисля: Преди 20 години си въобразявах, че след време, вероятно хората ще бъдат по-добри, по-благородни, по-щедри! Наистина така си мислех. Тогава бях единствения, който си дари възнаграждението. Има архиви на Община-Русе и Общ.съвет, има и живи свидетели, ако някой не вярва-нека да провери. И си мислех, че след 20 години, това ще бъде масова практика!? Каква наивност! Хората сякаш станаха по-алчни,по-лакоми!

Погнусен съм. А вие, дами и господа Общински съветници? Като гледам как се вкопчихте първо в заплатите си, наясно съм как ще решавате Общинските проблеми. Първо си мислите да си напълните джобовете, Пък Русенци...вълците ги яли.

Народе! Докога ще спиш, Народе!

И така е и по-нагоре - дупедати, министри.....Ех, гиди сопа нечегарена!

Автор: Анатоли Казаков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари