Подписват споразумение между кметове и ведомства за обмен на информация за сеч

1
Тристранното споразумение ще бъде подписано в Калофер
Тристранното споразумение ще бъде подписано в Калофер

Тристранното споразумение ще бъде подписано в Калофер

В Калофер днес ще бъде подписано тристранно споразумение между Министерството на земеделието, Изпълнителната агенция по горите и Националното сдружение на кметовете на кметства в България за своевременна обмяна на информация за разрешителни за сеч, предаде БНР.

За такъв обмен на информация малките населени места настояват отдавна, обясни председателят на Сдружението на кметовете на кметства Румен Стоянов.

"По този начин ние ще имаме информация къде, колко дървесина се изсича… До този момент никой от колегите (кметовете – б.р.) не може да каже колко кубика, кога, как и т.н."

"По този начин дори да има някъде незаконна сеч, ние ще знаем. И да се вземат някакви мерки да си запазим горите", продължи Румен Стоянов.

Кметовете очакват от бъдещия парламент нормативни промени, които да осигурят финансиране за малките населени места.

"Да се оставят някакви средства в населените места, откъдето се добива дървесината, тъй като до момента нито една стотинка не влиза по този параграф, а в същото време камионите минават, мачкат нашата инфраструктура и всичко се оставя на кметовете сами да си правим, на собствени начала – да кърпим дупки, тръби спукани от водопровод и т.н.", каза пред БНР кметът на Калофер Румен Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари