Подмяна е да гласувам за Христо, а да получавам зелен за вицепремиер

0
Най-големият проблем на това правителството е че реформаторите в него са кът, повечето са месии и идеолози
Най-големият проблем на това правителството е че реформаторите в него са кът, повечето са месии и идеолози Снимка: БГНЕС / Архив

Това си е подмяна

Каквото имах да кажа, казах, по отношение на хората, които ще представляват ДБ в новото правителство. Изборът им за мен означава само едно - бизнес или пропазарната линия е отстъпила на новите моди на климатичните и еконагласи. Това не беше моя глас.

Ерго, нещо се е случило, което съм пропуснал.

Няма как да гласувам за Христо и да получавам зелен за вицепремиер. Това си е подмяна.

Но се надявам в рамките на кабинета нещата ще се уталожат и балансират. Панев направи глупост, но стрелите дойдоха от неговия близък кръг. А сега си представете тази негова постъпка да бъде направена от друг от ДБ, или от която и да е друга партия.

Най-големият проблем на това правителството е че реформаторите в него са кът, повечето са месии и идеолози. А за да си реформатор се изисква умението да минимизираш егото си и склонността към разрушение /предпоставка за всяка истинска реформа/, като се отдадеш на съзиданието, най-вече като забравиш партийното в името на народното. Правителството балансира интересите на различни хора, което е добре за първата част - противопоставянето на ГЕРБ и ДПС, но за "новата сграда" - за света след реформата, това никак няма да бъде достатъчно. Защото представите за това каква трябва да бъде България на Слави, Нинова, Сандов и Петков са различни.

Дано сработи чувството им за оцеляване.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари