Подменят прегради по натоварените булеварди в Русе

1
Досегашните прегради са напълно амортизирани, на места са захванати със подръчни средства
Досегашните прегради са напълно амортизирани, на места са захванати със подръчни средства Видео: Русе Медиа

Досегашните прегради са напълно амортизирани, на места са захванати със подръчни средства

Община Русе започна подмяна на старите и амортизирани предпазни прегради по протежение на тревната разделителна ивица по най-натоварените булеварди в града. В момента екипите на ОП „Комунални дейности“ работят по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между Пантеона и Кръговото.

След анализ е установено, че най-натоварените кръстовища в Русе са именно Кръговото до полицията и кръстовището на Симовата мелница. Затова е взето решение дейността по монтирането на новите заграждения да започне там, където трафикът е най-голям. Досегашните прегради са напълно амортизирани, някои са пострадали и са окривени от инциденти, закрепването им е компрометирано, като на места са били захванати със подръчни средства, съобщи Русе Медиа.

Новите прегради са със специално покритие и имат светлоотразителен елемент в средата. Заедно с тях се подменят и се поставят и нови колчета, за които става захващането. Старите преградни пана се оглеждат, част от тях се бракуват, а други , които подлежат на ремонт, се поправят и се пренасочват за ползване към малките населени места по необходимост. След Кръговото, подмяната ще продължи в посока бул. „Христо Ботев“, след което на по-късен етап ще се работи по бул. „Липник“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Dани
    До глупака, дето сам се е определил така!!!Аз няма да отида на Басарбовските, защото съм гражданка!!!Ама ти понеже си тъп селяндур ще отидеш там!!!! Рано или късно всички отиват на едно от двете!!!
  • 2
    6
    бах ти глупаците
    Дани...ами духай го ...или пресичай и отивай на Басарбовското...
  • 12
    5
    Аз
    "Респект" евала за думите. Всичко ни е наред, че в загражденията се хванаха.... По тротоарите не може да се върви, по улиците не може да се кара . Но загражденията да... загражденията....
  • 16
    4
    Минувач
    След анализ били установили най-натоварените кръстовища. Браво, невероятно постижение. Старите ограждения на места били захванати с подръчни материали. А кой ги захвана така? Да не са от една общинска фирма комунални леворъки? Специално за амебите в общината: първо се правят настилки, бордюри, осветление, сигнализация, озеленяване. Оградките са последни, драги ми необразовани общинарчета.
  • -8
    3
    Дани
    Да вземете да премахнете тези ограждения на спирката на Математическата гимназия (има хора които живеят на близо от 50_60 г) че трябва да обикаляме един километър да пресечем!!! Защо затворихте пешеходните пътеки и от двете страни?????За да могат да карат с 200км!?!?!И после защо има убити пешеходци!!! Тези ограждения създават предпоставки за произшествия!! Хората са принудени да прескачат!!!!Е ДА де има подлез ама ми е далеко и неудобно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари