Подменят печки на твърдо гориво с климатици

5
Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе
Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе

От днес русенци да подават заявления в Центъра за административни услуги на Община Русе.

От днес в Центъра за административни услуги на Община Русе са на разположение заявления, в които всеки желаещ може да посочи искането си за подмяна на отоплителните си уреди с по-екологични. На базата на интереса ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи. Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе: [ Свали заявление на твоя компютър ]

Кампанията ще обхваща 1 500 домакинства на територията на Община Русе. Целта на инициативата е замяната на отоплителните уреди да завърши в рамките на три години.

Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева взе участие в пресконференция по повод стартирането на новия проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф на Европейската комисия.

По проекта партньори са общините: София, Русе, Бургас, Велико Търново, Монтана и Стара Загора. Брифингът се проведе вчера в столицата. Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на стари печки на твърдо битово отопление с по-екологична алтернатива.

На пресконференцията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, зам.-кметът на Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Околна среда“ Маринета Николова от Бургас, представители на Министерството на околната среда и водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари