Подменят коли на МВР с хибридни електрически автомобили

2
Целта според Плана за възстановяване е ограничаване на замърсяването
Целта според Плана за възстановяване е ограничаване на замърсяването

Сменят 9% от автопарка. Целта според Плана за възстановяване е ограничаване на замърсяването

Подмяна на 9% от колите на МВР с хибридни електрически автомобили е една от мерките, които служебният кабинет е добавил в Плана за възстановяване и устойчивост. За целта са предвидени 96,2 млн. лв. От тях 80,2 млн. лв. ще бъдат за сметка на Механизма за възстановяване и устойчивост, а 16 млн. лв. са национално съфинансиране. Планирано е подмяната на автопарка на МВР да стане в периода 2021-2023 г., пише Труд.

В Плана специално е посочено, че трябва да бъдат сменени най-старите и вредни за околната среда автомобили на МВР. Действително много от полицейските коли са стари. Но е интересно как в Плана за възстановяване е представена необходимостта от покупка на нови хибридни коли. В документа, който ще бъде предаден в Брюксел, е посочено че покупката на колите е част от проект за противодействие на корупцията и подпомагане на екологичния преход. А крайната цел е подобряване на бизнес средата чрез създаване на предпоставки за повишаване на обществената сигурност и противодействие на корупцията сред служителите на МВР.

В Плана за възстановяване и устойчивост е посочено, че за подобряване на бизнес средата трябва да вървим към предоставяне на електронни услуги от администрацията. За целта чиновниците ще трябва служебно да се обменят данни, които са налични в различните регистри в страната. Намерението за въвеждане на електронно управление не е ново. По осъществяването на тази цел администрацията работи от години. Но в Плана сега е посочено, че ще бъдат изготвени промени в Закона за гражданската регистрация и други закони, така че всички факти, свързани с раждане, брак и смърт да бъдат проверявани от администрацията само по служебен път чрез Националния електронен регистър на актовете за гражданско състояние. Предвижда се да бъде забранено на чиновниците да изискват от гражданите данни или документи, свързани с раждане, брак и смърт. А това действително ще облекчи хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук