Подлез без рампа за колички - поредното предизвикателство в Русе

8
Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със снимка във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе"
Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със снимка във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе" Снимка: Facebook / Валери Кънчева

Русенката Валери Кънчева споделя неволите си със снимка във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе"

Жената разказва как ѝ се налага, за да премине през подлеза на булевард "Липник" пред бившия завод "Петър Караминчев" да смъква по стъпалата количката с детето си на ръце: "Срамота в 21 век да смъкваш количка на ръце. Трагично е, че това е след ремонта. С две думи "българска работа".

Възмутени русенци коментират в подкрепа на жената и обвиняват за пореден път недомислиците в работата на Община Русе. Да, ремонт на подлеза е направен, но не са спазени всички изисквания и не е помислено за осигуряването на удобството и сигурността на определени групи хора.

Наталия Кирова коментира: "На общински съвет са казали, че има пешеходна пътека в близост и не била нужна рампа там... Безумие.." В отговор Бистра Ангелова добавя: "Да бяха го затворили вместо да го ремонтират няколко месеца. Щом майките и инвалидите могат да заобикалят, за другите също не би било проблем. Но щом е построен и се ползва десетки години-значи е нужен, но една група граждани са наказани да не го ползват. Заради това, че са се осмелили да имат деца или пък да се разболеят."

С пожелание към кмета Пенчо Милков се обръща една русенска майка: "един ден само искам да вземе да се разходи из целия град с количка и да се повози с нея на градски транспорт. После да го видя какво ще мисли по въпроса."

Уви, такива пожелания се отправят не за първи път към управниците на града, но все още очакваме адекватни и навременни реакции от тях. Защото всички граждани са равнопоставени и имат право на безопасна и удобна градска среда. Нали Русе е с претенции за "малката Виена"? Е, по инфраструктура градът ни е на светлинни години от Виена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    По закон
    Общината трябва да създава достъпна среда. Е кой е одобрил проекта и разрешението за строеж на подлеза в тоя вид. Засегнатите инвалиди от това малоумие което създава и риск чрез своите организации да заведат иск срещу общината, майките също, пълно гадене на законите от кмета и калинките му
  • 15
    4
    удри кмете
    Кметя само прай бебета, не се занимава да ги разхожда в колички
  • 8
    3
    Архитекта
    Подлезът пред бившия завод "Петър Караминчев" от поне 30 години е във неприятен вид. Нали щяха да правят някакъв търговски център на мястото на бившия завод, дето го няма ? Евентуално ако го направят може би ще оправят и подлеза. И не е само да се построи нещо, трябва и да се поддържа, а не да се руши, а това зависи от ВСИЧКИ граждани и гости на Русе.
  • 21
    2
    Daaa
    Не го еве кметя, асфалтираха пътя до селото му ,стана писта,друго не го интересува
  • 25
    1
    Евгения
    На кръговото е същата работа!Асансьора е повреден и вместо да се ремонтира стои заключен с катинар вече повече от година.Пешеходни пътеки набилзо няма.С детска количка е невъзможно да се премине от полицията до Бриколажа,казвам от опит!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари