Подготвят булевард "България" за колоните от тирове

1
Предвижда се тировете да не са пътното платно, а съществуващият тротоар с нисък бордюр между бензиностанция „Еко“ и разклона за Николово да се обособи като локално платно, където да се редят
Предвижда се тировете да не са пътното платно, а съществуващият тротоар с нисък бордюр между бензиностанция „Еко“ и разклона за Николово да се обособи като локално платно, където да се редят Видео: Русе Медиа

След близо месец забавяне от днес усилено се работи по новата организация на подреждане и престой на тежкотоварни камиони, които искат да напуснат територията на България към Румъния. Новото трасе ще бъде по направление бул.“България“ в посока Дунав мост.

Предвижда се тировете да не са пътното платно, а съществуващият тротоар с нисък бордюр между бензиностанция „Еко“ и разклона за Николово да се обособи като локално платно, където да се редят. Така няма да задръстват основния булевард, чиито ленти ще останат свободни за останалите превозни средства, съобщи Русе Медиа.

От днес ОП „Комунални дейности“ монтира указателни табели, свързани с новата организация и престой на камионите. В участъка са обособени четири зони, където тировете ще бъдат наредени. Зоните се налагат, тъй като по бул.“България“ има автобусни спирки, които трябва да могат да функционират.

Освен указателните табели са монтирани и знаци за внимание и ограничение на скоростта до 50 км в час. Те са поставени преди зоните за спиране на камионите. Целта е да се намали скоростта и да се повиши вниманието предвид промените.

Дейността по сигнализиране на участъка ще продължи и утре, като ще се монтират и табели, на които ще има информация за дължината на локалното платно.

След приключване на всички дейности ще бъде извършен оглед на място от междуведомствена комисия и едва след подписване на протокол новата организация ще бъде въведена. Засега опашката продължава да се реди на бул.“Тутракан“ в посока Мартен, като днес отново е около 12 км.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари