Подчинените на директората на ОУ "Иван Вазов" в Русе са готови на протест в нейна защита

3
"Живеем  в сложни времена и тази вербална агресия от тези трима „колеги“, измислените „нередности“ се подкрепят от Началника на РУО-Русе - г-жа Росица Георгиева", се казва в отвореното писмо на учителите
"Живеем в сложни времена и тази вербална агресия от тези трима „колеги“, измислените „нередности“ се подкрепят от Началника на РУО-Русе - г-жа Росица Георгиева", се казва в отвореното писмо на учителите

Учителите от ОУ "Иван Вазов" изпратиха отворено писмо до редакцията на Dunavmost във връзка с публикация, от която става ясно, че директорката на училището не може да бъде уволнена заради нарушения, тъй като е синдикалист

Проблемът бе разкрит от депутата от „БСП за България“ Ирена Анастасова, която отправи питане по казуса към образователния министър в Народно събрание. "За периода от 2019-а до 2021- а са констатирани десетки нарушения, но поради заемната от нея длъжност са наложени само дисциплинарни наказания и предупреждения за уволнение вместо уволнение." 

Това обясни образователният министър акад. Николай Денков в отговор на депутата относно извършените проверки в училището в Русе.

Днес колективът на училището изпрати своята гледна точка, в която категорично заявява, че застават зад въпросната директорка и са готови на протестни действия. 

Публикуваме становището на преподавателите без редакторска намеса: 

ПИСМО-СТАНОВИЩЕ

От работещите в ОУ „Иван Вазов“ – град Русе

Ние, работещите в ОУ„Иван Вазов“ – град Русе, училище със 151-годишна история, се обръщаме към Вас, за да изкажем нашата гледна точка на случващото се в ОУ „Иван Вазов“.

В продължение на три последователни години, трима наши „колеги“ и съпругът на една от тях, пишат непрекъснато жалби и сигнали до всички възможни институции в държавата. Към настоящият момент те възлизат на над 40. Това може да бъде проверено както в МОН, така и в РУО – гр. Русе. Използват всякакви средства да „информират“ всички за “нередности” в училището.

През цялото това време в институцията ни има напрежение, създадено от същите тези трима „колеги“ и това води до нездравословна среда за работа. Постоянното писане на жалби и сигнали срещу колеги и директора на ОУ „Иван Вазов“ предизвиква и постоянни проверки от различните институции. Ние като учители, непедагогическият персонал и ръководството сме подложени на непрестанен стрес от проверяващи органи, а това пречи за изпълнение на преките ни задължения.

Периодично сме подложени на публично злепоставяне и унижение в общественото пространство на русенската общност. Усещаме личностна дискредитация чрез действията им и уронване на авторитета ни пред ученици, родители и русенска общественост, и не само пред нея.

Тези трима „колеги“ го правят от името на всички педагогически специалисти, непедагогическият персонал и администрацията. Ние категорично се разграничаваме от техните действия, уронващи не само престижа на ОУ „Иван Вазов“, но и личният ни авторитет като специалисти.

Искаме да Ви информираме, че въпреки опитите от страна на ръководството и колектива ДО този момент и в рамките на три години никой от РУО – Русе НЕ проведе среща с учителите от ОУ „Иван Вазов“ относно случващото и НЕ направи опит да потуши или да разреши конфликта.

Искаме да работим в спокойна атмосфера, защото повечето от нас имат дългогодишен преподавателски стаж в ОУ„ Иван Вазов“ – гр. Русе, училище със 151-годишна история и принос в качествената ни образователна система.

Заявяваме подкрепата си към ръководството в лицето на г-жа Теодора Йорданова като млад директор на поверената ѝ институция  ОУ „Иван Вазов“.

Заявяваме готовността си за протестни действия в защита на образователната институция ОУ „Иван Вазов“ и г-жа Теодора Йорданова, ако тенденциозното толериране на този конфликт продължи и институциите не вземат мерки за медиация, методичен контрол и помощ при потушаване на напрежението.

Живеем  в сложни времена и тази вербална агресия от тези трима „колеги“, измислените „нередности“ се подкрепят от Началника на РУО-Русе - г-жа Росица Георгиева. Огромният брой проверки, направени в училището, говорят за целенасочено търсене на грешки, респективно налагане на наказания на директора и уронване на престижа на институцията.

Случващото е изключително тревожно и смущаващо, и с това обръщение искаме да се противопоставим на цялата измислена и фалшива информация, която всекидневно залива медийното пространство.  

От учители и служители в ОУ „Иван Вазов“ гр. Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    25
    русенец
    Въпросното блонди уволни всичко можещо и кадърно. Така, че никой да не я засенчва и да не си личат нейните "възможности". Жалко за училището, от елитно запада и придобива характер на селско от изостанал регион
  • 3
    24
    Tq
    Да да подкрепа жалки мишоци скрити по ъглите учителите които правеха имиджа на това училище отдавна ги няма там но идва видов ден и то скоро надяваме се съда да си свърши работата по предстоящите сигнали за приема за 1 клас например!!!
  • 0
    23
    Съдът
    https://ruse-os.justice.bg/bg/4075?from=23.03.2022&to=23.03.2022&actkindcode=5001&casenumber=66&caseyear=2022&casetype=%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE&fbclid=IwAR38CPxZEfbacCcoe9l_HYSiRLPTDcf0I7R-Qw7HJ7m9GlR-R2hsdWz3in4
  • 7
    22
    Петрова
    В.П., ти като ги знаеш тези факти, смяташ ли за редно, морално и допустимо Теодор Коцев да продължава да бъде директор на такова голямо училище с традиции? Оказва се, че този човек е просто един русенски олигарх, използващ служебното си положение и политическите си позиции за лично облагодетелстване.
  • 1
    21
    В.П.
    А бе ''ВЪЗПИТАНИКА '' - Коцев е милионер, бе ненормалник ! Знаеш ли доходите му от наем на един магазин в центъра бе ! Коцев не си е харчил заплатата от години, бе ПРОЛЕТАРИИ ! Това да не ти е КОМУНИСТА , Византиеца Цочев ! Като не знаеш фактите ,недей плямпа врели и некипели !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари