Почти половината от децата в България са на разведени родители!

0
Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод!
Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод! Снимка: 123RF

Има статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод.

Това каза учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация „Бащи за отговорно родителство” Панчо Малезанов по повод международния ден на бащата, предаде "Фокус". 

Всяка година, поне през последните 5, има около 20 000 брака и 10 000 развода”, уточни той. По думите му цифрата на разводите е станала по-малка през последните години, защото и браковете, които се сключват, са по-малко.

Съотношението бракове – разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но тях въобще не ги лови статистиката”, обясни Малезанов.

По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него”, коментира той.

При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях”, добави още Малезанов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари