Почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим

0
На тази дата през 1945 година т. нар. Народен съд осъжда на смърт регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите а изпълнение същия ден
На тази дата през 1945 година т. нар. Народен съд осъжда на смърт регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите а изпълнение същия ден Снимка: БГНЕС

Днес отбелязваме Деня за почит на жертвите на комунистическия режим.

На тази дата през 1945 година т. нар. Народен съд осъжда на смърт регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите а изпълнение същия ден.

В София десетки граждани и представители на политически формации по традиция се събират пред параклиса и мемориалната стена до НДК, за да поднесат венци и цветя и да присъстват на молебен, информира БНР.

Очаква се сега на церемонията да бъде и председателят на Народното събрание Никола Минчев.

В Ловеч паметта на жертвите ще бъде почетена при каменната кариера край града, където е бил концентрационният лагер "Слънчев бряг", съществувал от 1959 до 1961 след закриването на лагера в Белене.

Денят за почит на жертвите на комунизма - 1 февруари, се отбелязва в България за 12-а поредна година, след като бе учреден по инициатива на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари