Почина Тошо Тошев

0
Тошо Тошев почина днес, на 80-годишна възраст
Тошо Тошев почина днес, на 80-годишна възраст Снимка: БГНЕС

Тошо Тошев почина днес, на 80-годишна възраст

Поклонението пред журналиста, писател и издател Тошо Тошев ще се състои на 26 септември. То ще е от 12:00 ч. в църквата „Света София“, съобщиха от семейството му.

По думите им Тошо Тошев е бил истински журналист и блестящ вестникар. „Имаше куража да изразява и отстоява мнението си. Работил е с всички български политици, внушавайки респект и уважение. Самият той споделяше, че за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди. За жалост, надеждите на българите умираха през годините и всеки от нас се прощаваше с тях по различен начин“, посочиха от семейството на журналиста.

Тошо Тошев е роден на на 7 декември 1942 година в Дриново (област Търговище). Двайсет и девет години е във в. „Труд“, от 1982 г. – като заместник-главен редактор, а от 1991 до 2011 г. е главен редактор на вестника. Председател е на Съюза на издателите в България (2000-2011). На 3 декември 2002 г. е награден с орден „Стара планина“ (първа степен).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари