Почина руският дизайнер Вячеслав Зайцев

2
Руският дизайнер Вячеслав Зайцев, известен с прозвището Червения Диор, е починал на 85 години​
Руският дизайнер Вячеслав Зайцев, известен с прозвището Червения Диор, е починал на 85 години​ Снимка: Facebook

Руският дизайнер Вячеслав Зайцев, известен с прозвището Червения Диор, е починал на 85 години​

Руският дизайнер Вячеслав Зайцев, известен с прозвището Червения Диор, е починал на 85 години, предадоха световните агенции. Новината съобщи говорителка на модната къща на Зайцев, предаде БТА.

"В началото на март Зайцев отбеляза рождения си ден, но вече се виждаше, че е той е много, много слаб", каза говорителката.

Зайцев е страдал от Паракинсон, съобщиха руски медии.

Вячеслав Зайцев диктуваше модата по съветско време, а после и в Русия в продължение на десетилетия. Той бе известен като иноватор, който не страхуваше да експериментира дръзко с модата. Зайцев стана известен с роклите си с ярки мотиви, вдъхновени от традиционните руски шалове. Той се хвалеше, че с неговите дрехи биха могли да се облекат участниците в цял един парад на Червения площад в Москва.

През 1963 година френското списание "Пари мач" сравни Зайцев с Кристиан Диор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари