Почина племенник на Франсоа Митеран

0
Фредерик Митеран е заемал поста на министър на културата и комуникациите в правителството
Фредерик Митеран е заемал поста на министър на културата и комуникациите в правителството Снимка: Goran Čvorović / novosti.rs

Фредерик Митеран е заемал поста на министър на културата и комуникациите в правителството

Фредерик Митеран, бивш министър на културата и комуникациите в правителството на френския премиер Франсоа Фийон, директор на Френската академия в Рим, писател и публицист, племенник на бившия френски президент Франсоа Митеран, почина на 76-годишна възраст след тежко заболяване, съобщи BFM TV, цитирана от Фокус.

Елисейският дворец e съобщил, че президентът Еманюел Макрон и съпругата му Брижит "изразяват своята благодарност към верния държавник и разказвач на истории с хиляди лица".

Френският президент и съпругата му отдадоха почит на Фредерик Митеран, като похвалиха страстта му към разказването на истории и ангажимента му да популяризира френското културно наследство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари