Почина основателят на "Ийгълс" Глен Фрай

0
"Ийгълс" са носители на шест награди "Грами", включително за "Диск на годината" през 1977 за "Hotel California"
"Ийгълс" са носители на шест награди "Грами", включително за "Диск на годината" през 1977 за "Hotel California"

Американският китарист и основател на една от най-известните рокгрупи в света "Ийгълс" Глен Фрай почина на 68-годишна възраст.

Това бе съобщено на официалната страница на групата в интернет. Съобщението е подписано от роднини и близки на музиканта, както и на останалите трима участници от последния състав на групата - Дон Хенли, Джо Уолш и Тимъти Шмит.

По думите им Глен Фрай е водил последните седмици мъжествена борба с болестта си, но е починал от усложнения на ревматоиден артрит, остър язвен колит и възпаление на белите дробове.

Членовете на семейството и музикантите благодариха на всички, които "са се надявали и са се молили за неговото оздравяване". Фрай и Хенли основават "Ийгълс" през 1971 г.

Те създават хитове един след друг, включително такива имена като "One of These Nights", "Best of My Love", "Life in the Fast Lane", "Take it Easy", "Tequila Sunrise" и, естествено - "Hotel California".

Техният албум с избрани хитове Their Greatest Hits (1971-1975) е разпродаден в САЩ в тираж от 29 млн. екземпляра. С това отстъпват само на краля на поп музиката Майкъл Джаксън и неговия албум "Thriller".

Общият брой на издадените по света техни дискове превишава 100 млн. екземпляра. Заради болестта на Фрай групата отложи през декември участието си в церемонията, на която трябваше да получи престижна награда за цялостно творчество в център "Кенеди".

"Ийгълс" са носители на шест награди "Грами", включително за "Диск на годината" през 1977 за "Hotel California".

Разделят се през 1980 г., но отново групата отново се събира през 1994г.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари