Душата на "Ийгълс" отлетя във вечната зала на славата

0
Ранди Майснър си отиде на 77-годишна възраст
Ранди Майснър си отиде на 77-годишна възраст Снимка: Facebook

Ранди Майснър си отиде на 77-годишна възраст

Ранди Майснър, един от основателите на рок групата "Ийгълс", почина на 77-годишна възраст, предадоха световните осведомителни агенции.

Смъртта на басиста и вокалист е настъпила в сряда вечерта в Лос Анджелис в резултат на усложнения от хронична обструктивна белодробна болест, се казва в съобщение на сайта на рок бандата.

"Ранди беше неразделна част от "Ийгълс" и допринесе за ранния успех на групата", се казва в публикацията. "Неговият вокален диапазон беше изумителен, както се вижда от характерната му балада "Take It to the Limit".

Ранди Майснър, Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лидън създават "Ийгълс" през 1971 г. Песента "Take It to the Limit" от албума "One of These Nights", издаден през 1975 г., достигна до номер четири в класацията за сингли "Хот 100" на изданието "Билборд".

Майснър напусна групата през 1977 г.

Издаденият през декември 1976 г. албум "Hotel California" е последната продукция на "Ийгълс" с негово участие. Той се превърна в един от най-продаваните албуми на всички времена, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари