Жена от Кричим отпразнува 100-годишен юбилей

3
Повече от половин век никой в района не е доживявал до тази възраст
Повече от половин век никой в района не е доживявал до тази възраст Видео: NOVA

Повече от половин век никой в района не е доживявал до тази възраст

За първи път от обявяването на Кричим за град, в населеното място рожден ден празнува столетница. Повече от половин век никой не е доживявал до тази възраст. Десетки приятели и роднини уважи празника на най-възрастния жител на Кричим - Фатма Моллаюсеин. Жената с гордост съобщава на колко години става. „На 100“, споделя с радост тя.

„Много сме щастливи, че празнуваме 100 години на моята майка. Много сме радостни цялото семейство", твърди и дъщеря ѝ Сузана.

Рожденичката от Кричим има един син и една дъщеря, трима внуци, трима правнуци и двама праправнуци. Тя е била учителка, а по-късно и общински служител в Девин. Единствената от етноса, която е завършила средно образование.

Много съм щастлива, че успяхме да положим максимално много грижи за нашата баба, която с много любов ни е отгледала. Благодарение на нея днес сме достойни граждани на нашата държава и нашия град“, заяви Сюзан Моллаюсеин, внучка на столетницата, предава NOVA.

Столетницата беше поздравена лично и от кмета на Кричим Атанас Калчев. Той поднесе кошница с цветя и пожелания за здраве. „Откакто аз съм кмет в града е нямало хора, които да са навършили 100 години. Много по-възрастни от мен също не помнят в Кричим да е имало столетник“, посочи той.

Пожелавам ѝ всички да сме покрай нея и всеки ден да ни се радва, защото това е най-важното за един възрастен човек – да бъде обграден от своите близки и роднини, които безусловно да го обичат и да се грижат за него“ , отправи пожелания внучката Сюзан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари