Почина най-известната сводница на Франция

0
В Ница на 92-годишна възраст почина Мадам Клод
В Ница на 92-годишна възраст почина Мадам Клод

В Ница на 92-годишна възраст почина Мадам Клод, най-известната сводница на Франция, която обслужваше със своите проститутки френския и международен елит в периода 1960-1970 година, съобщава Франс прес.

Истинското име на сводницата е Фернанд Грюде. Тя е починала в болница в Ница, където е била хоспитализирана преди две години.

Мадам Клод произхожда от бедно семейство. В края на 50-те години на миналия век тя организира верига за елитни сексуслуги в Париж. През 1976 г. тя става клиент на Темида за неплатени данъци в размер на 11 милиона франка.

След като е осъдена, бяга в САЩ. През 1985 година се завръща във Франция и излежава символична присъда от 4 месеца затвор. Отново на свобода, тя се връща към занаята и пак попада в затвора. Старините си прекарва във вила на Лазурния бряг.

Новаторството при Мадам Клод е, че тя не използва класическия публичен дом, а свързва директно по телефона богатите клиентите с проститутките. Така се заражда институцията на компаньонките. Те са благодарни на Мадам Клод, защото след като сменят занаята, стават известни актриси, бизнесдами, архитекти и благоверни съпруги на богати бивши клиенти.

Услугите на труженичките на Мадам са ползвали президентът на САЩ Джон Кенеди, племенникът на египетския крал Фарук Ибрахими, шефът на ФИАТ Джовани Аниели. Мадам Клод е сътрудничела на френските тайни служби и дълги години е била под техния чадър.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари