Почина най-известият уфолог в България

2
Все още не е ясна причината за смъртта на проф. Стаменов
Все още не е ясна причината за смъртта на проф. Стаменов

Днес в болница „Пирогов“ е починал председателят на асоциация „Феномени“ в столицата и известен уфолог проф. Стамен Стаменов, съобщиха неговият приятел Николай Марков:

„Изгубих приятел!

Изчезна само за миг. Лекари от болница "Пирогов" го преведоха без време в отвъдното. Като един от всички останали милиони клетници, които поздравяват своите палачи и отиват на сигурна смърт. Смърт от нищо сериозно и смъртоносно! Най-известният уфолог в България професор Стамен Стаменов беше мой много близък приятел. Свързваше ни смеха и страстта да бъдем заедно на необичайни места, където той все откриваше следите на неговите извънземни същества, а аз просто се наслаждавах на невероятните красоти и пейзажи на българската природа и така релаксирах и се зареждах с енергия.

Стамен беше чудак! От тези, които като ги срещнеш и дъхът ти спира. Жив извор на странни истории за Космоса, Вселената, видимия и невидим свят и за същността на всеки човек. Дивна същност.

Ще ви разкажа една истинска история, която той последно ми разказа. "Беше още живково време, полковник" - рече той, " и мен ме арестуваха в шесто районно заради моите извънземни. Мислиха ме тогава за човек с психични отклонения, защото уфологията не беше позната в България за обикновените хора. Знаеш, че аз съм военен човек и бях завършил военното училище в Долна Митрополия, пък това още повече плашеше някои хора. Вкараха ме в ареста и устата ме заболяха да отговарям на въпросите на дежурния старшина за извънземните. Той много вярвал в тях, но било тайна, защото е забранено. След две денонощия ме качиха при шефа на районното, който ме гледа пет минути без да каже нищо, а след това промълви: "И к'во да те правя сега аз?". Не знам - отговорих тихо и замълчах. Седна срещу мен, погледна ме в очите и попита: "Е, сега кажи за последно. Има ли извънземни или няма?" Има разбира се - отговорих аз. Ами като има ти можеш ли да ги питаш дали ще ме повишат? Мога, отговорих му. Ето сега ми казват, че ти ще станеш прокурор и това няма нищо общо с това, което сега работиш. Той се засмя и ми каза да си вървя, защото не съм бил опасен за обществото, но да се прегледам в болница. След години ми се обади вече като прокурор, но извънземните нищо не ми казваха за него. Освен, че бил глуповат човек и нямало смисъл да се занимаваме с него."

Такъв беше Стамен, чудак! Неразбран. Отхвърлен от близки и чужди, но истински и докрай остана такъв. В България тези хора не са ценност, но аз ги ценя и много ги обичам. Искрено и сърдечно.

Почивай в мир, приятелю и доскоро!

Послеслов: Опелото ще бъде в сряда в църквата на родното Етрополе. "

Все още не е ясна причината за смъртта на проф. Стаменов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари