Почина легендата на пиринската народна песен

0
Името на Емил Ристосков трябва да бъде изписано със златни букви на Летния театър, където изпя преди 30 г. знаковата песен „Наздравица”, станала хит на фестивала „Пирин фолк”.
Името на Емил Ристосков трябва да бъде изписано със златни букви на Летния театър, където изпя преди 30 г. знаковата песен „Наздравица”, станала хит на фестивала „Пирин фолк”. Снимка: Община Сандански

Сандански загуби най-емблематичния си изпълнител на македонската песен Емил Ристосков, съобщи в.Струма

Той е починал в дома си, след като в продължение на четири години се бореше с последствията от прекаран тежък инсулт. До последно неотлъчно до него бе синът му, известният футболен съдия Христо Ристосков, който се върна от Австрия, за да може да се грижи за баща си. С него пристигна и внукът на Емил Ристосков, който носи името на дядо си.

На страницата си в социалната мрежа кметът на Сандански Атанас Стоянов написа: „Почина легендата на пиринската народна песен и фолклорните ни традиции. Човек с голямо сърце, уважаван и обичан от всички ни. Пиринският славей, оставил трайна диря и богатство в културния летопис на Сандански”.

Емил Ристосков бе прикован на инвалидна количка, след като преди четири години бе повален от тежък инсулт. По време на лечението екипът на неврологичното отделение в Сандански положи много усилия, за да бъде изправен на крака.

Според санданчани името на Емил Ристосков трябва да бъде изписано със златни букви на Летния театър, където изпя преди 30 г. знаковата песен „Наздравица”, станала хит на фестивала „Пирин фолк”.

Една от последните снимки на изпълнителя бе от рождения му ден на 27 април миналата година в дома му, където бе посетен от кмета Атанас Стоянов и колеги от Народно читалище “Отец Паисий 1919”.

Погребението на Емил Ристосков ще бъде на 8 април /петък/ от 14.30 ч. на гробищния парк в Сандански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари